duminică, 12 aprilie 2015

Dumnezeu nu este o carte

   Dragi prieteni, vă pot oferi în sfârșit înregistrarea video a discursului meu despre biblie, ținut în cadrul întâlnirii cu cititorii mei și ai Adventomania la Rin Grand Hotel, București, pe 5 aprilie. Vă pot spune doar că a fost o întâlnire deosebit de frumoasă, într-un cadru restrâns din păcate, dar într-o atmosfera plina de respect si toleranță pentru ideile diferite ale celuilalt. 

Tema mea este o abordare istorico-critică a textului biblic și o investigare raționala a modului în care au luat naștere scripturile, cartea de temelie a credinței crestine.
 

6 comentarii:

  1. Draga George,
    Sa stii ca aceasta prezentare pe care ai sustinut-o la Rin Grand Hotel a fost absolut magistral! Sa nu crezi cumva ca o zic la misto, nici vorba de asa ceva! Ai demonstrat ca nu faci parte din categoria celor despre care prietenul tau Spartan a declarat in ultimul sau articol de pe adventomania.ro: “In general oamenii nu vor să cunoască adevărul, ci doar caută argumente pentru a-și dovedi lor și altora că crezul lor este bun, valabil și adevărat”, ci esti unul dintre acei foarte putini care cauta sa afle ADEVARUL GOL-GOLUT, oricat de inconfortabil ar fi. Am ramas uimit sa constat ca dupa 6 zile de postare a prezentarii tale lipseste orice comentariu din partea cititorilor blogului tau (eu fiind primul cititor care plasez un comentariu). La fel de uimit am ramas de numarul extrem de redus de comentarii pe adventomania.ro vizavi de prezentarea lui Spartan “Efectul de domino”. De unde si concluzia mea: pe oamenii religiosi in realitate NU-I INTERESEAZA absolut deloc adevarul, ei gasind o imensa placere in a se balacari ca porcii in minciunile pe care le genereaza cultul din care fac parte. Spartan a avut perfecta dreptate atunci cand a afirmat ca religia este 95% emotie si in cel mai bun caz 5% ratiune. Ma bucur pentru tine, in egala masura ca si pentru Spartan, deoarece in cazul ambilor ratiunea depaseste cu mult cei 5%. Iti doresc ca pe viitor sa ai parte de o crestere semnificativa a procentajului alocat ratiunii, respectiv, o diminuare la fel de semnificativa a procentajului alocat emotiilor.
    Cu respect si admiratie - Ciprian

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarul "plin-plinut" nu prea il mai vrea lumea, de fapt l-a vrut vreodata?
    Toti viseaza la dragoste, adevar,viata...dar cand sa aibe parte de ele, le refuza pentru ca dragostea vine la pachet cu suferinta, adevarul cu marginalizarea si excluderea, iar viata la pachet cu moartea...moartea ego-ului.

    numai de bine

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt și oameni care l-au contactat pe George pe mesaj privat (cazul meu) ca să își exprime aprecierile. Faptul că nu postăm aici nu înseamnă că nu ne interesează...ba din contră. Sunt de părere că aceste prezentări ar trebui să continue on-line. Unora le e teamă să meargă într-un loc public, pentru a nu fi vânați de privirile „inchizitorilor”, dar cu siguranță în intimitatea locuinței lor, urmăresc prezentările de pe internet. Îmi place să cred că tot mai mulți neo-protestanți devin informați și implicit puternici, dar nu în a crede naivități ci în a susține adevărul, indiferent unde duce acesta. Noroc cu internetul (binecuvântat fie-i numele)! Altfel, rămâneam tot la nivelul „credinței” anilor 90...

    Ovidiu

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut George!
    Îmi pare rău că nu am fost prin preajmă ca să pot ajunge și la cea de-a doua întâlnire a Adventomania; mi-ar fi plăcut mult să ne revedem!
    Am audiat cu atenție prezentarea ta și mă bucur mult să ai rămas un Căutător. Îmi pare nespus de rău pentru „Neputința” pe care a trebuit s-o guști din nou, dar asta este realitatea: somnul conștiinței naște monștrii.
    Ai mai jos un link către opinia mea față de această discuție pe care o urmăresc cu mare curiozitate, cu mintea și inima deschise și asta pentru că (nu-i așa?) orice căutător sincer va avea de câștigat din orice provocare.
    https://www.youtube.com/watch?v=98j2p3_M3yU

    Sper să ne revedem curând!
    Calde salutări!
    Ardeiaș Vlad.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Vlad. Voi asculta ce ai spus și eventual voi răspunde pe măsură ( adică tot video).
      Numai bine.

      Ștergere
  5. Am ascultat si eu predica lui Vlad Ardeias, si am retinut unul dintre contraargumentele pe care el le-a prezentat impotriva teoriei evolutionist-teiste si anume: Oare cum poate fi explicata aparitia fenomenului de dragoste din perspectiva acestei teorii?
    Personal astept cu multa rabdare raspunsul tau video la predica lui Vlad. Cu respect - Ciprian

    RăspundețiȘtergere