luni, 20 mai 2013

M(inciună)I(pocrizie)C(orupție)A(totsuficiență) de ieri și de azi


      

   

   Vă invit să facem împreună un simplu exercițiu mental în care să remarcăm asemănările și deosebirile dintre situația pretinsului popor al lui Dumnezeu din zilele lui Mica și pretinsul popor al lui Dumnezeu din zilele noastre. După care să urmărim împreună una dintre cele mai ( dacă nu cumva cea mai ) sincere și corecte afirmații pe care le poate rosti un pastor într-o emisiune video : „ Sistemul trebuie distrus”… pentru ca Hristos să poată trăi. O conviețuire pașnică a celor doi este imposibilă!

      Haideți să citim mai întâi versetul din Mica 3,11 ca să obținem o imagine despre problemele care măcinau poporul lui Dumnezeu de atunci, Israelul:

    „ Căpeteniile cetății judecă pentru daruri, preoții lui învață pe popor pentru plată, și proorocii lui proorocesc pe bani. Și mai îndrăznesc apoi să se buzuie pe Domnul și zic: ” Oare nu este Domnul în mijlocul nostru? Nu ne poate atinge nicio nenorocire!” 

     Fără alte comentarii adiacente la versetul de mai sus ( am ascultat deja n predici despre asta până acum ), permiteți-mi să parafrazez cu propria-mi inspirație același verset, zugrăvind înaintea voastră actualul tablou al pretinsului popor al lui Dumnezeu de astăzi, creștinismul instituționalizat( nu numai adventismul, ci orice alt fel de -ism ). Vă las pe voi să trageți concluziile de rigoare. Doamne-ajută!

     „ Delegații la conferințe se luptă între ei pentru voturi și funcții de conducere în biserică, pastorii fac ceea ce fac pentru un salariu, iar liderii bisericii își ascund mârșăviile lor de ochii laicilor  după principiul „ o mână o spală pe alta ”. Și mai îndrăznesc apoi să se numească Rămășița, și zic: „ Oare nu este biserica noastră obiectul suprem al iubirii lui Dumnezeu pe pământ? Oare nu avem cea mai bună teologie și cel mai înalt adevăr? Nu are cum să mai vină altă biserică după noi ! 



4 comentarii:

  1. Gelu Ciorasteanu21 mai 2013 la 13:11

    Salut Martin,in timp ce vulcanii noroiosi si-au intensificat activitatea, multi oameni sinceri de altfel se intreaba si ma-ntreb ce-or gandi cei care ar trebui sa gandeasca onest si sincer cu privire la ce-am fost si ce-am ajuns ?Dupa cum se comenteaza in video-ul de mai sus ,neincrederea a patruns subtil in randurile credinciosilor,lipsa transparentei din partea sistemului toate astea intr-o zi vor exploda.In pinia mea daca se elimina BANUL atunci se va vedea cine mai are pe inima ,,lucarea Domnului " si cine mai are acea ,,chemare ".Pana atunci ,,cainii latra ursul marge " !S-auzim numai de bine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Gelu. Ai foarte mare dreptate. Dacă elimini salariile și beneficiile meseriei de pastor ( chirie plătită de conferință, mașină, combustibil, calculatoare ultraperformante, vizite în străinătate în scop de „ evanghelizare ”, etc) nu știu ce s-ar mai face ITA Cernica. E clar ca apa de izvor că băieții se duc acolo pentru un trai comod. Și ca să-și mențină privilegiile, sunt dispuși să pupe mâna și picioarele liderilor lor din Uniune, Conferință, etc... în loc să stea ptr adevăr și dreptate, acolo unde este cazul. Nici nu mai comentez altceva. Mi-e o scârbă imensă de tot ceea ce înseamnă sistem omenesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Martin ,atata timp cat banul este ochiul drk'ului nu vad de ce ar inceta un sistem sa existe;crezi ca'i doare pe conducatori de prostime,de platitori?daca ne uitam in jurul nostru ce vedem ....bani ,bani ,baga bani,baga bani...cat despre ultima biserica,sau a ramasitei cum ni se spune imi repugna gandul de a mai face parte din aceasta casta....nice day man.%

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu foarte bine că pe lideri îi doare în cot de prostimea care le plătește salariile. Speranța mea că odată și odată orice sistem omenesc va imploda din interior nu se bazează pe planuri și scenarii omenești revoluționare, ci pe profeția din Apocalips 18. Da, incredibil, dar se pare că într-o zi prostimea se va deștepta, deși va fi prea târziu pentru toți. Nice day you too.

      Ștergere