duminică, 6 octombrie 2013

O peșteră de tâlhari


           

   Știu. Eu sunt „pierdut în lume”, „căzut din har”, „despărțit de Hristos”. Am luat-o razna, sunt un rebel neînduplecat, cu accente de paranoia uneori. „Îmi bat joc de biblie și spiritul profetic”, „ nu mai cred în nimic” și am „devenit agnostic”. Un frustrat din cale-afară, care vrea să se răzbune pe biserică pentru eșecurile din viața personală. Fie ca voi, dragii mei creștini adventiști. Bine că ați scăpat de mine, tulburătorul. Dar spuneți-mi și mie: cu Gili Cârstea ce-ați avut? Pentru că el, și alții ca el, nu sunt nimic din toate acestea. Și totuși, v-ați bătut joc de el la fel ca și de mine. Și i-ați băgat pumnul în gură, lui și prietenilor lui, cu același cinism preabinecunoscut de mine. De ce „fraților”? De ce? Doar e unul dintre voi, care crede ca voi în multe aspecte și se închină cu voi în aceeași biserică. Cu el ce-ați mai avut, creștinilor? 

    
   Înțeleg ca talibanii lideri unși cu filacteriile spiritului profetic să considere proteste literare gen Reset your Religion, Adventomania, Opensourcechurch sau Oxigen2 drept „ape tulburi unde-ți pierzi credința”, „tribune ale nebuniei științei pe nedrept numită astfel” sau 
 „ vârful de lance al diavolului”. Înțeleg de asemenea ca în disperarea lor de a-și păstra Mac-urile, mașinile de serviciu și alte avantaje mai mult sau mai puțin materiale, să strige cât îi ține gura „hoții”  arătând cu degetul spre noi, în timp ce ei bagă mâna până la cot în buzunarul văduvei sărace sau a bătrânilor cu pensii de 200 de lei. Înțeleg de asemenea foarte bine că „nebuni” care cred în evoluție, antitrinitarieni, relativiști biblici și alte soiuri de păsări necurate și urâte nu au mai ce căuta în biserica „ frumoasă ca soarele, curată ca luna” , „ fără pată, zbârcitură sau altceva de felul acesta ” a rămășiței sfinților zilelor de pe urmă. Și mai înțeleg că oridecâteori își mai aruncă câte un ochi peste siteurile astea blestemate să-și scuipe în sân, făcându-și semnul crucii cu mâna stângă și rostind „Tatăl nostru ” cu voce tare. 

   Ceea ce nu înțeleg nici dacă îmi plesnesc toți neuronii de încordare este plăcerea cu care sunt gata să se sfâșie ei între ei, ăștia „sfinții”. Bucuria copilăresc-patologică de a se exclude reciproc din ceruri, doar pentru faptul că gândesc puuuuuțin diferit unii de alții. Fabrica de zvonuri și bârfe mizerabile, metodele medieval-comuniste de împroșcare cu noroi și apoi mazilire psihică a „ereticului” nesupus majorității. Plăcerea sadică de a organiza pe bandă rulantă adunări administrative de avertizare sau „ aruncare în brațele Satanei ” a celor care îndrăznesc să le iasă din cuvântul sfânt, de parcă Dumnezeu ar fi un Dracula nesătul de sânge eretic. 

   Indivizi ca mine, care califică drept o rușine monumentală adventismul ăsta primitiv cu ale lui doctrine despre vârsta vieții de 6000 de ani, cu cele 7 zile literale ale creațiunii, cu soarele și luna create în ziua a patra, sau cu două camere ale unui sanctuar ceresc unde Dumnezeu e legat de mâini și de picioare de vreo 1oo și ceva de ani, sunt demni de rugul aprins al tăcerii și disprețului total din partea lor, a atotștiutorilor. Nu se coboară înălțimile lor să vorbească cu noi, ăștia infamii și periculoșii. Asta înțeleg pe deplin, că deh… ce-are de-a face lumina spiritului profetic cu întunericul științei, sau limba canaanului ceresc pe care o vorbesc dânșii cu engleza noastră mundană? Dar ceea ce nu înțeleg sub nicio formă este ambiția, ura și determinarea cu care sunt gata să se rupă în bucăți ei între ei, cei „ aleși”. Cum e posibil ca Florin Lăiu să fie aruncat ca o măsea stricată de la catedra din Cernica după o viață de muncă, de către „frații ” lui întru credință? Cum e posibil ca Gili Cârstea să fie exclus din biserică, deși crede la fel ca turma în trinitate, în importanța bisericii în planul de mântuire, în cele 28,88 de puncte de doctrină și e toată ziua-bunăziua cu Ellen White în gură? Cum e posibil ca multor altor zeci și zeci de membri din țară să le fie negat dreptul la liberă opinie sau chiar accesul prin biserici, doar ptr că gândesc diferit despre istoria „poporului ales” ? Welcome to Romanian Adventist-Taliban Republic, împărăția lui Dumnezeu pe pământ! 

     Dar mare e grădina domnului advent și plină de buruieni care de care mai otrăvitoare. Florin Lăiu, mazilit el însuși de biserică acum vreun an și ceva în urma studiului personal despre sanctuar, șarjează în stilul caracteristic pe site-ul personal contra lui Gili Cârstea. Citiți, gândiți și cruciți-vă despre câtă ”înțelepciune” poate exista în fraza-i următoare:

  „  Când un om se scoală să corecteze cu obrăznicie Biserica, insistând să fie primită lumina lui cerească, deşi nu este acceptat ca trimis al lui Dumnezeu, nici nu mai contează ce spune. Dacă nu reuşeşte mai întâi să convingă Biserica şi să trezească respectul ca presupus sol al lui Dumnezeu, NU mai CONTEAZĂ CE SPUNE.

    Mă așteptam ca Florin Lăiu să capete înțelepciune odată cu trecerea anilor. Dar atitudinea lui din ultimul timp îmi confirmă, pentru a nu știu câta oară, că religia ( adventă sau nu ) îndobitocește. Evlavie ptr biserică cât cuprinde, logică și rațiune zero. Argumente :

1. Lăsând deoparte „obrăznicia” umflată și scoasă din burtă de profesor, și atribuită lui Gili ( adevărul e că Gili e chiar supercivilizat în limbaj față de draci în pielea goală ca mine ) , Lăiu uită că el însuși a corectat pctul de vedere oficial al bisericii despre sanctuar cu vârf și îndesat. Uită că a fost de asemenea ironizat și vorbit pe la colțuri de turma adventă ignorantă, doar numele, vârsta și statutul său la Cernica din acea vreme făcând să nu împărtășească atunci soarta lui Gili de azi, adică excluderea.
2. Lăiu iarăși uită că, în pofida argumentelor sale solide dpdv teologic , el însuși NU A REUȘIT „ mai întâi să convingă biserica ” cu privire la studiul său. Sau a reușit s-o convingă să-i dea un șut în fund de la Cernica, după aproape o viață de dedicare pentru profesorat și biserică. Ca urmare, dacă e să-i luăm delirul scriitoricesc în serios rezultă că „ nu mai contează ce spune ” nici el, nici studiul său de 85 de pagini despre sanctuar. Deștept tare, nu?!?
3. Și ca prostia să-i fie desăvârșită, Lăiu e din nou amnezic cu privire la faptul că istoria nu ne prezintă nici măcar un singur caz în care vreun ipotetic „sol al lui Dumnezeu ” să fi trezit respectul bisericii oficiale a timpului lui. Nici măcar unul singur. 
4. Gili se declară pe sine însuși „sol al lui Dumnezeu ” tot atât de mult cât se declară și Lăiu în urma studiului despre sanctuar. Asta e doar o acuzație nerușinată , menită să arunce cu noroi în cineva doar ptr că acel cineva gândește diferit față de tine. 

...Și când te gândești totuși că Lăiu este, intelectual vorbind, cu două capete deasupra neanderthalilor din Uniunea Român-Talibană, și în stratosferă față de gloata oarbă de advenți. Spune o vorbă filozoafă din actualul ciclu de lecțiuni SS despre sanctuar așa: „ De ce este important să învățăm să avem încredere ( în doctrina oficială a bisericii, n. edit )chiar și atunci când nu înțelegem? ” Păi nu-i clar de ce?!? Pentru că religia ar muri fără proști , iar bisericile ar da faliment fără sadomasochiști!

     După antologicul set de lecțiuni despre creațiune de la începutul anului , Moscheea Ayatolahului suprem din Palm Springs le mai dă supușilor advenți din întreaga lume încă o „ hrană tare ” la sfârșit de an: tema sanctuarului. Ceva noutăți? Aiurea… Aceeași batere de apă în piuă de când mă știu. Aceeași nesimțită aroganță care pretinde că „învață” ceva în cadrul unor pretinse discuții biblice „libere”. Aceeași joacă infantil-patologică la măsuța cu nisip. Aceeași repetare bolnăvicioasă a unor lozinci vechi și răsuflate din epoca trenului cu aburi și a poștei cu cai. Dar ce pretenție să ai pentru ceva nou și interesant, când oricine îndrăznește să se abată numai cu un cuvânțel de la ordinul partidului este excomunicat din sinagogă cât ai zice … „ templu ”? Ce pretenții să ai din partea unora care se dau drept apărători ai hotarelor credinței, dar pe de altă parte își înșeală nevestele cu nerușinare? Cum să aștepți „ redeșteptare și reformă” când ei sunt primii care poruncesc somnul colectiv și care anihilează din start orice vânticel de schimbare? 

    Iudeul rămâne însă iudeu până la moarte. Cu Yahwe în gură, cu Tora în mână, și cu afaceri mundane în inimă. Ce mai contează că Sfânta Sfintelor e goală pușcă? Important e ca buzunarul să le fie plin! Ce mai contează că Dumnezeu a părăsit demult cotețul lor de găini? Important e ca el să arate cât mai aurit! Și ce mai contează că sunt orbi povățuitori de orbi și o peșteră de tâlhari la drumul mare? Important e ca gloata de sadomado să-i respecte chiar și atunci când îi este furată demnitatea și libertatea! Ce sanctuar, fraților? Ce templu? O peșteră de tâlhari și un stol de vulturi nesătui… asta sunteți de peste două mii de ani încoace. 

18 comentarii:

  1. Oau! Simt ca vei fi tare iubit pt articolul asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Martin! felicitari ...aproape ca nu mai pot sa spun nimic...
    Ohhh .Ba da..:)))

    BTW:”Cineva care se lupta pentru maretie îi va privi pe toti cu cei care se intalneste ca instrumente ca intarzieri si obstacole sau ca un loc de odihna temporar.”....Gratia sa distinsa si superioara fata de creaturile (membrii)din jur este posibila numai atunci cand este la apogeu,cand domina..(lucru care este pe fata in timpul acesta).
    Si ce vedem astazi in ”turma” nu este decat o umanitate care respecta mai mult „mastile” si foarte putini se lasa rasfatati de curiozitate si gandire propie....
    Problema este ca noi .trebuie sa identificam problema celor care asteapta...”sa fie eliberati”..din pustie#####
    O zi frumoasa iti doresc omule...@@@@******

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Martin si felicitari pt.usturatoarele cuvinte adresate celor care fac afaceri pe baza sacrificiului Hristic si ignoranta poporului! Ma intreb de ce ,,fiii intunericului " sunt mai intelepti decat ,,fiii azs " cand e vorba sa aprecieze pe cineva care vrea sa progreseze in ale cunoasterii ? De ce ,,fiii intunericului " stiu sa ofere un buchet de flori,o apreciere publica,o diploma pentru cei care contribuie intru avansarea societatii iar fiii care ,,asteapta" chipurile o alta ,,impatatie " stiu sa ,,ofere " suturi, marginalizari excluderi pt.cei ce vor sa scoata adventismul din grota ignorantei?

    RăspundețiȘtergere
  4. Gelu ,te salut...Cine a spus ca cea mai tare afacere este cu Statul si Biserica a spus un mare adevar.Daca ne uitam bine si identificam corect de cine sunt intretinute cele doua entitati,..la cine ajungem?..la marea gloata evident.!!!.adica omul bata-l vina....
    Intrebi de fiii intunericului?..un bun prieten mi-a spus asa:”bai adventistilor!!! voi sunteti cei mai avari si egoisti din lumea aceasta!..eu am ramas un pic derutat...la care tipul imi zice:da bai,pentru ca voi stapaniti peste lumea aceasta(intuneric) si va laudati si cu cea viitoare(lumina raiului) ”””....si cred ca avea dreptate in felul său....
    Chiar nu putem sa traim alaturi de ceilalti oameni ,fara a avea pretentia ca noi suntem ”popor ales”?chiar nu pricepem ca nu suntem cu nimic mai buni decat cei din lume?....
    Fiecare individ raspunde in fata lui Dumnezeu pentru faptele si actiunile sale,si nu in fata unui cler bisericesc sau a unei entitati ideologice.
    Uite ca Martin a reusit sa iasa din sistem si vad ca traieste bine merci.Eu am iesit cu mintea (chiar daca fizic merg datorita sotiei si copilului),dar vad ca Dumnezeu ma iubeste in continuare si nici nu mi-a cazut un satelit in cap asa cum imi spunea un fratior care ma acuza de eretism blasfemiator la adresa bisericii lui advenzeu...
    Gelu,libertatea care ne-o ofera Dumnezeu nu are de-a face cu nici o doctrina stupida impusa de oameni muritori.Pestera de talhari de care vorbea Martin ,nu este altceva decat un loc unde se ascund comorile vietii fiecarui individ care a fost deposedat ,de cea mai mare avutie cu care a fost nascut...”Mintea -ratiunea si logica”...
    Si Isus asta a facut.!!A desfiintat aceste pesteri de genul..Ali(baba egw )si cei 40 de hoti”...
    Sa fi iubit Omule...si hai sa iesim din pesteri sa cautam Lumina care ne da viata..*****

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma intreb daca se cunosc ideile raspandite de Gili.Esti nedumerit ce au avut cu Gili,dar stii pana unde a mers cu incumetarea?Sustine ca, natura lui Isus Hristos nu este de la Dumnezeu, ci a fost un om care a iubit neprihanirea si in care Dumnezeu a coborat si a demonstrat ca umanul unit cu divinul nu comite pacat.Apoi a fost adoptat ca Fiu al lui Dumnezeu in locul adevaratului Fiu pe care Dumnezeu L-a dat cand satan s-a revoltat in cer.Cum ti se pare asta? Nici pe departe nu sunt de partea bisericii care face ce face, si am puncte de vedere diferite in multe privinte, dar ma bazez pe ce sta scris.Si pana la urma nu este obligatoriu sa faci parte din aceasta organizatie religioasa,daca la un moment dat ai ajuns la concluzia ca fratii tai sunt atat de rataciti, iti poti aduna adeptii si faci alta biserica.Eu nu tin mortis la calitatea de membru ,si daca intr-o buna zi o voi pierde din cauza faptului ca nu dau zecime sau nu ma intereseaza EGW ,n-am sa am nici o problema,important este sa fiu scris in cartea vietii.

      Ștergere
    2. Anonimule, ai ramane stupefiat daca ai sti in cate feluri se poate interpreta ce sta scris...
      Din cate pricep, adventistul vostru, Gili, e putin unitarian. :)))

      Ștergere
  5. Am descoperit astazi savoarea si valoarea articolelor tale Martin...! Sunt un fost pastor adventist primul care si-a dat demisia dupa cateva luni de cosmar petrecute in acest bordel al diavolului, expresie nedisimulata a nerusinarii si a sfidarii bunului simtz care se numeste biserica asteptatoare a lui Hristos! Am iesit din acest paradis al broastelor si pasarilor necurate cu multi ani in urma...Repulsia pe care o simt eu intrece cu mult toate metaforele pe care ti le poti tu imagina...De aceea tacerea mea este oglindirea celui mai infiorator dispret pe care il poate cineva avea fata de cineva sau fata de ceva...Vor avea parte de un oarecare Hristos, cu certitudine, intregul lor demers desantat invita prezenta lui Antichrist! Vae Victis! Vai de invinsii acestui sistem , vai de aceste victime oarbe care mai asteapta salvare de la Dumnezeu dupa ce Dumnezeu le-a fost omorat in fata ochilor...Gili Carstea, Florin Laiu...asta sa fie tot ce a mai ramas din demnitatea omului confruntat cu pierderea libertatii de constiinta si confiscarea ei intr-un mod atat de brutal si de nedisimulat! Asta sa fie maxima rezistenta in fata samavolniciilor acestor caiafe moderne reloaded care isi conduc intreaga lor masinarie de intrigi in complicitate cu Iudele inamorate de arginti patati cu sange? Unde ne sunt eroii credintei, unde este biserica luptatoare, unde sunt caracterele care respira aerul tare al inaltimilor spiritului? Aruncati-va ochii de jur imprejur dragii mei si observati ca adevaratele biserici sunt cele care sunt formate din doi sau trei adunati in Numele lui Hristos! Priviti spre Biserica persecutata din China sau alte zone ale lumii si observati superioritatea acestor intruniri libere versus aceste corporatii financiare grotesti care se inchina in mod nedisimulat lui Mamona! Mai priviti la persecutiile teribile care matura ca un uragan o mare parte din lume incepand din Africa pana in India, analizati cu multa atentie ridicarea Islamului ca sa intelegeti ca Judecata a inceput si nu va intarzia sa apara si prin zonele noastre....














    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omule,

      La ce raspuns ai dat, e pacat sa ramai anonim.
      Iar daca nu esti anonim, poate ca ai mai avea cate ceva de spus in plus!..

      Ștergere
    2. De acord cu Mizantropescu. POate poți să ne spui, chiar și din spatele anonimatului dacă așa preferi, de ce numești „biserica rămășiței” drept bordel al diavolului. nu de altda, dar pe acest blog sunt preferate argumentele, atât în articole cât și în comentarii. De altfel, welcome și bine ai venit! :-)

      Ștergere
  6. ginditorul de la hamangia13 octombrie 2013 la 14:45

    Rog sa fiu iertat ca intervin dar dup umila mea parere ,un raspuns plauzibil ar putea sa fie inFapte apos cap7si ar mai fi si altele,dar asta pe scurt.

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt cosmin. Martin, la intrebarea ta, de ce??? adresata acestor "caiafe moderne" , au fost date raspunsuri in diferite locuri , pe adventomania, in comentariile de pe blogul tau (vezi anonimul de mai sus), chiar pe gsm, sau pe site-ul lui florin laiu. Cred totusi ca motivul principal este unul tehnic, la fel ca masurile lor. Pentru ca au PUTEREA. Puterea de a face ceea ce vor, sau ceea ce le convine. Sotia era in Spania, intr-un parc cu fetita, o dusese acolo sa se joace, si un baietel ii tot lovea pe ceilalti copii. Incontinuu. Sotia l-a intrebat: de ce lovesti copiii? Raspunsul lui sincer, de copil, a fost : porque puedo. pentru ca pot !!!
    La fel "conducerea" : pot exclude, pot cenzura, pot face pe cineva sa nu mai vorbeasca, nici macar la sc.de sabat, pot organiza banchete in care sarbatoresc de fapt indelunga lor dominatie, sub diferite forme. Pot face practic tot ceea ce vor.
    Fara nici o opozitie reala. Si nici nu are de unde sa vina, pentru ca cei care au o cat de mica idee despre ce inseamna cu adevarat Biserica lui Dumnezeu, pot doar murmura cand sunt lasati, ca ceea ce se intampla astazi in bazs, nu mai are nimic de-a face cu Dumnezeu, si nici macar cu miscarea Adventa aceea a pionierilor, de acum un secol si jumatate. Doar un exemplu: Cine a auzit de un comitet azs, fie el si al uniunii, adunat in studiu asupra unei neintelegeri teologice, studiu care sa dureze zile, daca nu saptamani si chiar luni, pt. a lamuri o problema, pt. a obtine un raspuns? Ei au deja toate raspunsurile. Pionierii azs nu le aveau. Pana in 1888 . de atunci, de la rastignirea moderna a lui Hristos, avem ceea ce avem. Si mie imi este deja rusine. Imi e rusine si cand citesc unele din comentariile lui mizantropescu de ex. ca spune adevar cit nu auzi in ani de predici ale "pastorilor" care ne conduc. Chiar ce este de fapt BISERICA ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cosmin, să nu te crezi că te ignor, dar săptămâna asta mi-e imposibil să-mi fac timp pentru un răspuns mai elaborat. Sunt extrem de ocupat. În rest, de acord cu tot ce ai scris mai sus. Păcat că sunt puțini oameni în biserică dispuși să deschidă ochii odată. Iar MIzantropescu, ca neadventist, este întruchiparea modernă a zicerii „ dacă veți tăcea voi, pietrele vor vorbi”. Ptr că dincolo de limbajul lui „pietros”, adevărurile pe care le spune sunt evidente.

      Ștergere
    2. Cosmin,

      ..ma bucur ca ai reusit sa vezi ,ca de fapt in ultimii 20 de ani ,adventismul a devenit un fel de instrument de deposedare a individului de gandirea critica.
      Acest fenomen a aparut cu precadere dupa revolutie si are in vedere confiscarea individului pentru profit.Dca vrei este ca o ”deprivatizare”a individului.Ce trebuia sa fie o experienta in spatiul intim,privat,a degenerat si acum se raporteaza doar la acapararea de cati mai multi platitori in spatiul public.(pe altarul asa-zisei credinte)
      Un alt aspect care merita luat in discutie este felul cum reusesc sa-ti acapareze 24 de ore de 4 ori pe saptamana,timp in care ar trebui sa-l dedicam familiei,copilului,parintilor,prietenilor pentru ca asa vrea si Dumnezeu.
      Ai auzit frecvent in biserica,oameni care se plang ca nu exista dragoste!si pe buna dreptate asa este.Dar motivul tocmai asta este :..lipsa timpului pus deoparte intr-o relatie autentica cu aproapele si cu Dumnezeu.In fond cele 10 porunci ,stii foarte bine ca se rezuma la doua.Partea spirituala a vietii nu se poate realiza in grupuri in care toti gandesc si se comporta la fel.Latura spirituala este dobandita atunci cand este vorba de a-ti regandi existenta si de a vedea ce prioritati trebuie sa ai in raport cu o Existenta infinita, in care sa nu uiti ca exista si natura si timp liber, sa revalorizezi prietenii si lectura, sa te uiti in dreapta sau stinga, sa ai surse multiple de satisfactie personala. Acest lucru cred ca la noi inca nu este posibil, suntem inca morti dupa vitrine.
      Deteriorarea dragostei este tocmai cauza lipsei de timp...timp real ,autentic...
      Toefler spunea ca oamenii care nu mai investesc in alti oameni(atentie -dragoste),investesc in obiecte de aruncat.Adica de unica folosinta....
      Eu cred ca religia adventista ne foloseste ca pe niste obiecte de unica folsinta, nu ca pe niste oameni.Cosmine pana nu vom ajunge sa ne dam seama ca suntem prinsi in ”cursa sobolanului!(acea roata pe care se invart sobolaneii mici de casa)..nu vom putea avea pretentia ca-L iubim pe Dumnezeu...Iubim cursa ,iubim vitrina, iubim sclavia...in definitiv iubim cusca ...vorba lui Miza*..
      Privind la ce se intampla astazi in toate bisericile de orice tip ,imi dau seama cat de prost este Omul.!!!..Da omul acesta care nu mai are nici un pic de spirit critic si creier.Oamenii care au sarit cu atita graba in aceasta poveste(viata dupa moarte) care este realmente gandita foarte bine, tocmai pentru a confisca total un individ in favoarea profitului(cica pentru lucrarea lui Dumnezeu)...De parca Dumnezeu ar fi un handicapat falit care nu poate prin metode numai de El stiute sa se faca cunoscut...
      Religia creeaza monstrii Cosmine.!!!!:))))..Si crede-ma ca am zile cand ma uit atent in oglinda sa vad daca mi-au crescut coltii si parul pe fata si spinare..(caci traim in lumea animalelor imbracate la costum si cravata).:))).

      O zi frumoasa iti doresc, alaturi de cei dragi *****

      Ștergere
    3. Dear Table-Talk's Martin Luther - Knights of honor !

      Sunt gata sa justific fiecare expresie folosita in ieremiadele mele, inclusiv pe aceea in care incriminez organizatiile religioase -toate cele supuse regimului corporatiilor financiare mondiale- ca fiind bordeluri ale diavolului...Un aviz pentru cei intelepti ar fi: Exista o "mama a curvelor" spune Cartea Descoperirilor si exista curve mai mari sau mai mici...Curva asta mai mica, cea care ne-a nenorocit pe toti si ne-a facut sa pribegim prin pustiuri fara apa este de multa vreme pe ascuns in pat cu Consiliul Mondial al Bisericilor care se califica prin tot ceea ce intreprinde pe plan ideologic pentru functia de bordel religios...Hristos are o singura mireasa - sotie in timp ce Anticrist isi cumpara cate vrea si cat mai multe ca si Solomon, precursorul lui Anticrist care i-a pus la dispozitie omologului sau modern toate datele legate de capriciile celor 1000 de mirese plus cei 666 de talanti de aur anual...asta ca cei intelepti sa mediteze asupra adevaratei semnificatii a cifrei cu pricina ...Eu nu m-as repezi asa de repede la Vicarivs cit la Banksters! Follow the money! Si fiecare va intelege care este radacina tuturor relelor in acest bordel! Schimbarea doctrinelor, confiscarea libertatii religioase in cadrul acestui cult, crearea unei noi organizatii care s-a suprapus miscarii advente din 1844 sunt lucruri care se pot observa printr-un studiu absolut superficial...Papusari religiosi nu se mai sfiiesc sa isi manipuleze marionetele religioase ca si in teatrul japonez de papusi Bunraku, papusarii nu se mai ascund, joaca la vedere iar complicitatea dintre ei si papusile manipulate este o ofensa adusa Majestatii Divine!

      Sunt fericit sa vad cavaleri ai spiritului care se ridica in apararea lui Hristos, pentru ca in final Hristos este incriminat prin prestatia ticalosita a acestui cult! Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ridice marturisitori neinfricati, care sunt gata sa plateasca orice pret in Numele Adevarului!

      Ștergere
  8. Uneori, realitatea pe care o creionati refuleaza in puton ptea mult resentiment. Pentru +cei ce incep sa deschida ochii, adesea impactul emotional este devastator. Din considerentul ca urmaresc miscarile voastre de ceva timp si realizez ca nu sunteti rau intentionati si nici rebeli fara cauza, mi-as permite o remarca: redactarea unui articol complex, cu referinte si trimiteri la abordari complementare a problemei, articol in care sa demascati tot acest proces de tranzitie prin care a trecut BAZS. Delimitari coerente in timp si spatiu, corelate cu un ton mai putin revoltat si marcat de refulari, probabil ar avea un ecou prelungit si in mintea altoe categorii de cititori. In fond, aici nube revolta de dragul de a fi...diferit! Asta trebuie sa devina conprehensibil si pentru marea audienta. Sau gloata, in terminologia atat de des uzitata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eduard,

      Eu iti inteleg perfect punctul de vedere.

      Cei care incep sa deschida ochii sa'si schimbe in prima faza obloanele cu ochelari de soare, ca sa nu sufere de prea multa lumina!...
      Ca si noi ceilalti purtam aparatori de testicule atunci cand interactionam cu tembelii din biserici care inca nu si'au deschis ochii.

      Zicea fratele Yeats, foarte frumos...

      Mie în schimb, fiind sărac, nu-mi rămân decât visele. Mi-am aşternut visele la picioarele tale. Păşeşte încet, calci pe visele mele.

      Eu am intalnit pastorasi incaltati cu cizme de guma trase peste copite. Deci cu noi ceilalti cum ramane?

      Ștergere
  9. Imi cer scuze pentru greselile gramaticale. Limitarile browser-ului de pe telefonul mobil: imposibil de corectat ulterior din modulul de previzualizare.

    RăspundețiȘtergere