sâmbătă, 27 iunie 2015

Homofobie cre(ș)tină


       

     Deunăzi, Curtea Supremă de Justiție a SUA a aprobat proiectul de lege care conferă dreptul legal  al căsătoriei  persoanelor de același sex. Ziua de ieri a fost una istorică pentru comunitățile Gay de pe tot cuprinsul Americii, celebrată cum se cuvine într-un astfel de caz, cu defilări spontane și șampanie. Pe de altă parte, majoritatea covârșitoare a creștinilor conservatori de pe glob ( și din păcate SUA este lider mondial atunci când vine vorba de fundamentalism creștin neoprotestant ) se dau literalmente de ceasul morții: „gata, vine potopul! Nu ne mai rabdă Dumnezeu! ” 


    Atmosfera socială din SUA, premergătoare votului definitiv de la Curtea Supremă, a fost una deosebit de încărcată. Mai mulți pastori neoprotestanți au intrat în greva foamei , iar unul chiar a amenințat că își va da public foc dacă legea favorabilă comunității LGBT este aprobată (apropo, sunt curios acum dacă are chiar curajul să-și pună în practică vorbele sau ăsta e doar un alt exemplu de bla-bla-bla religios pentru a impresiona prostimea ). Însuși votul în sine al judecătorilor nu a fost deloc o floare la ureche: căsătoriile homosexualilor au fost aprobate cu un avantaj minim pro-gay, de 5-4, după interminabile deliberări și discuții încordate. Pentru mulți, before and after voting, timpul a stat parcă în loc ca și cum s-ar apropia o catastrofă mondială. 

   Și… pentru fundamentaliștii creștini care detestă comunitatea LGBT,  ea chiar a venit. Sau e pe cale să vină, iminentă, ca un meteorit al mâniei divine peste Sodoma și Gomora colorate în culorile curcubeului. Dintr-o dată, după ce au văzut cum și ultima redută a evlaviei zilelor de odinioară s-a prăbușit cu zgomot, și cum America întoarce spatele definitiv puritanismului religios din secolele trecute, îndreptându-se tot mai clar către secularism, cre(ș)tinii fundamentaliști au explodat de indignare pe rețelele sociale, înălțând mîinile spre cer ca să… 

    Ca să ce? Ca să oprească Dumnezeu cumva barbarismul de neimaginat al celor de la ISIS, care au secerat tot ieri ( ce coincidență ) viețile a 40 de turiști care făceau plajă în Tunisia? Ca Dumnezeu să dea de mâncare milioanelor de copii care mor lunar de foame în diferite colțuri ale planetei? Ca să aducă libertatea oprimatului popor nord-coreean, care trăiește în urmă cu un secol? Nu, nu, nu… Nimic din toate astea! Dimpotrivă: l-au implorat pe Dumnezeu să… aducă sfârșitul! Să vină Apocalipsa! Și de ce mă rog? Doar pentru că lumea în secolul 21 nu mai arată așa cum și-ar dori ei, ca în secolele evului mediu, unde oricine era altfel decât ei… era torturat sau ars pe rug. Priviți doar un singur astfel de comentariu de pe rețelele de socializare și veți înțelege ce spun: 

   „ Se bucură sodomiții! Se bucură apostații! Se bucură scursura societății! V-ați gândit vreodată cât de scârbos este actul în sine? Erau în dulap. Au ieșit din dulap. Au invocat drepturi civile, au protestat, au defilat și acum ne-ar obliga să îi celebrăm. Au infectat mințile fragede ale copiilor și adolescenților în școli, s-au suit călare pe măgarul politic, i-au tăiat trompa elefantului, au oferit o teologie multicoloră, dătătoare de succes și relevanță liderilor religiodioși. Acum, redefinind una dintre legile existențiale ale rasei umane, Curtea Supremă a semnat sentința finală a națiunii și a lumii! Urmează legea care ne va interzice să-i condamnăm. 

    Ni se va spune că este rândul nostru să intrăm în dulap. În dulapul tăcerii care ignoră adevărul și dreptatea, dulapul irelevanței în care ne-a dus tocmai dorința de relevanță, dulapul întunecării conștiinței care își face iluzii cu privire la dragostea divină fără principii și dulapul cu ieșire în partea cealaltă spre… iad, nu spre Narnia!

   Haideți să sesizăm patologia din spatele acestor cuvinte, pentru ca să putem trata apoi individul ca atare: ca pe un om bolnav, cu care nu merită să te lansezi într-o discuție. Și cu care nu poți să ai o discuție coerentă, tolerantă, civilizată. 

   Se bucură sodomiții! Se bucură apostații! Se bucură scursura societății!
   
    În mod logic, el se exclude pe sine din caracterizările de mai sus din moment ce nu se bucură. Tot în mod logic, faptul că eu ( sau oricare om secular, care respectă drepturile și libertățile civile ale oricărei minorități religioase sau sexuale ) mă bucur pentru bucuria altor ființe umane care au luptat mult pentru ca orientările lor sexuale să nu mai fie privite ca „profund dăunătoare societății ”, înseamnă automat că mă transformă într-un sodomit și o scursură a societății. Bravo creștine! Foarte frumos spus… Oricine nu gândește ca voi este… scursură a societății! No comment. 

    V-ați gândit vreodată cât de scârbos este actul în sine?

    Nu. Nu ne-am gândit deloc, ăștia cu orientări mai seculare decât ale tale. Nu stăm noi să pierdem timpul cu așa ceva. Fiecare face în intimitatea lui ce-și dorește. Mi se pare un lucru de cel mai bun simț să nu mă gândesc cum și-o trag alții în dormitor. Este un lucru de cea mai proastă educație să-mi bag nasul unde nu mă privește, adică în așternuturile altora.  Dar este evident că, din moment ce întrebi în felul ăsta, tu chiar ai stat să-ți imaginezi totul. Dacă legea statului ți-ar permite-o, probabil că ți-ar face o deosebită plăcere să spionezi astfel de oameni pe gaura cheii și să-i predai pe mâna Gestapo-ului, ca să fie închiși în lagăre de muncă silnică naziste, sau pe mâna inchiziției catolice, ca să fie torturați. Și totul dintr-o prea sfântă evlavie, și cu Isus Hristos cel iubitor pe buze, desigur. 

  și acum ne-ar obliga să îi celebrăm
   
   Asta este doar patologie pură. Se numește mania persecuției. Sau paranoia, științific vorbind. Vorbești doar din visele tale, trăiești doar în fanteziile tale. În realitate, oamenii ăștia chiar nu ți-au făcut nimic, și nu te-au obligat să faci nimic. Tu creștine, în schimb, dacă ai putea… ți-ai da votul fără doar și poate pentru schingiurea lor publică. Probabil ai chiui de bucurie, odată cu dumnezeul tău setos de sânge, să-i vezi omorâți cu pietre, jupuiți de vii sau arși pe rug. Și nu vorbesc din fantezii personale. Asta este istoria creștinismului.

   Au infectat mințile fragede ale copiilor și adolescenților în școli

     De unde ai mai scos-o și pe asta? Nu-i așa că dintr-o predică a vreunui pastor care predică dragostea maaaare față de semeni? În anumite școli mai civilizate, se predă educație sexuală, e adevărat. În altele, mai blocate în timp,  se pupă icoane cu Maica Domnului și se face apologia castității până la căsătorie. Dar afirmația că s-ar face propagandă homosexualității în școală e ca și cum ai spune că a face plajă mixt bărbați-femei înseamnă pornografie în public. O tâmpenie gogonată. Vorbe mari, dar goale ca un balon de săpun. La fel ca și teologia voastră, dacă o iei la bani mărunți. 

   Dimpotrivă…creștine, voi sunteți cei care infectați mintea copiilor nevinovați cu prostii despre un păcat originar al strămoșilor noștri imaginari, cu un zeu mânios care trimite potopul și poruncește apoi crime peste crime și războaie peste războaie în numele său. Voi sunteți cei care îngroziți sufletele nevinovate cu aberația doctrinei despre iad, locul în care sunt trimiși copiii care nu sunt cuminți. Voi ați infectat și infectați mințile fragede ale tinerilor cu porcăriile voastre religioase, obligându-i să pupe icoane, moaște și să nu aibă viziune despre lume și viață decât cea din biblie, adică a unor pescari sau păstori de capre de acum 2000 de ani. Care biblie, la rândul ei, e intepretată musai după cheremul bisericii din care faci parte. Nu după rațiune sau logica simplă a lucrurilor. 

  …redefinind una dintre legile existențiale ale rasei umane…

    Care? Căsătoria între persoane de sex diferit? Ok, aia are de-a face cu reproducerea, dar nu neapărat cu dragostea. Confunzi lucrurile în mod nepermis iar în graba ta de  a demoniza homosexualii, uiți din vedere că a fi heterosexual  nu e deloc o virtute în sine. Și heterosexualii pot viola legea aia existențială, și încă foarte bine, timp de ani de zile: prezervative, sterilet, anticoncepționale, metoda lui Onan din Geneza, etc. De ce nu tuni și fulgeri și împotriva ăstora? Ceea ce fac miliarde de heterosexuali în secolul 21 este profund antinatural: Dumnezeu nu a prevăzut metodele contraceptive când a „creat” bărbatul și femeia. Sau cumva ăștia au voie să se distreze cum vor, deoarece sunt straight, iar homosexualii nu, deoarece… sunt homosexuali?!?!? 

Curtea Supremă a semnat sentința finală a națiunii și a lumii! Urmează legea care ne va interzice să-i condamnăm. 

   Mda… cum să nu. Acuma trecem de la rolul de inchizitor la cel de profet de serviciu. Tu știi tot ce se va întâmpla de aici înainte: Apocalipsa și potopul. Sau amândouă deodată. Dacă Doamne-ferește, mâine s-ar scufunda falia San Andreas iar Los Angeles ar deveni brusc o amintire, probabil că în nebunia ta chiar ai jubila, mulțumindu-i zeului tău că ți-a împlinit… așteptările. Restul filmului îl cunosc foarte bine: Antihrist, papa, decret ( dacă ești AZS ), plăgi, Armaghedon. Fantezii horror de cel mai prost gust, care te înspăimântă, dar pe care ai vrea să le ocolești, ajungând direct în cer, dacă se poate. 

În altă ordine de idei, cum adică să-i condamni? Ce infracțiuni au făcut? Și cine ești tu să-i condamni? Te-a pus cumva Dumnezeu judecător peste ei? De ce ești tu mai bun decât ei? 

   Stau și mă pun în locul zeului tău: păi asta e nenorocirea cea mai mare de pe planetă în zilele astea? Că homosexualii au obținut dreptul legal la căsătorie? Pe bune?!?!? De-aia să distrug pământul, pentru o mână de oameni care sunt activi sexual altfel decât majoritatea? 

   …dulapul întunecării conștiinței care își face iluzii cu privire la dragostea divină fără principii

   Oh, da! Chiar că e întunecată conștiința ta. Și chiar că dragostea aia mare divină e fără principii: o treime din populația globului moare de foame sau de sete, deoarece coincidența face ca să trăiască în țări care nu sunt creștine, în timp ce în America este predicată fără oprire evanghelia prosperității. Iar zeul tău binecuvintează creștinii din Europa, SUA, Australia și alte țări civilizate, în timp ce pe creștinii ( da, pe creștinii!! ) din țări precum Siria, Irak, Algeria, Tunisia etc îi lasă să moară decapitați, crucificați, îngropați de vii sau împușcați ca niște câini. Iar tu nici nu-ți pui întrebarea de ce zeul tău pentru unii e ciumă și pentru alții mumă. Important e că tu te-ai născut creștin în tabăra civilizată. Restul nu te mai interesează.

   Dar mă întreb și te întreb: unde sunt principiile dragostei ăleia divine dacă pentru unii e atotputernic și pentru alții nu mișcă un deget? Unde sunt principiile alea dacă zeul tău îi binecuvintează și ajută doar pe unii, iar pe alții îi lasă să moară disperați? Unde sunt principiile alea când o rugăciune, două, e ascultată iar alte milioane de rugi disperate se înalță în van? Păi așa, doar după cum bate vântul? Alea sunt capricii, nu principii! 

   Nu e cazul să mai amintesc aici și acum despre determinismul genetic al homosexualilor. Am explicat cât se poate de clar pe acest blog că homosexualitatea este „descoperită” la adolescență și favorizată de factori genetici, sau de stress și/sau consumul de nicotină a mamei în timpul sarcinii. Oamenii ăștia nu pot fi altfel, chiar dacă și-ar dori. Așa s-au născut, în cel mai pur sens al cuvântului. Degeaba. Voi, creștinii fundamentaliști, nu pricepeți niciodată nimic, nici dacă v-ar aduce cineva un munte de dovezi că ceea ce credeți este greșit. Tot ce vă interesează este tradiția voastră.  Cartea voastră. Religia voastră. Ideile voastre. Lumea voastră. Fanteziile voastre. Iar lumea și timpul trebuie să rămână pe loc, eventual să se întoarcă cu 500 de ani în urmă. Și toți ceilalți, absolut toți, să fie ca voi, curați, neprihăniți și … hetero. Mai ales hetero. 


   Încheind, doresc să îți provoc creierul ăla năclăit de atâtea lozinci și versete biblice antice, punându-ți următoarea întrebare: dacă toți oamenii sunt egali în fața legii și în plătitul taxelor, indiferent de orientarea sexuală, de ce sa nu fie egali și în drepturi? Corect este ca toți oamenii dintr-o societate să aiba aceleași drepturi civile, atâta timp cât trăiesc liniștit, conform regulilor acelei societăți. Suntem oameni cu toții. Sau nu?!? Drepturile civile trebuie să fie egale pentru toți oamenii care nu au comis infracțiuni.  Ce e rău în asta? Ce e așa de strigător la cer? De ce ar fi supărat Dumnezeu pentru o societate care respectă drepturile tuturor oamenilor? 

   Creștinii fundamentaliști însă nu pot trăi fără să facă deosebire între oameni. E ceva în ADN-ul lor religios care îi împinge inevitabil spre aroganță, homofobie, xenofobie, misoginism, rasism și intoleranță. Pe timpul lui Isus femeile, samaritenii, romanii și păgânii în general erau catalogați la grămadă ca fiind sub-creaturi de liderii religioși. În creștinismul instituționalizat din timpul evului mediu, păgânii  erau priviți ca animale necivilizate care trebuie convertite cu sabia și focul. Au urmat inevitabil cruciadele.  În SUA și Europa puritană din secolele 16-19 sclavia a fost întotdeauna argumentată biblic. În prima jumătate a secolului 20, cei mai aprigi dușmani ai drepturilor civile ale negrilor sau chiar ale femeilor erau liderii religioși. Biblia a fost întotdeauna, sub masca cuvintelor și poveștilor frumoase, un instrument de tortură a celor mai defavorizați și mai ... altfel decât majoritatea. Priviți în istorie: niciodată lumea nu a fost mai liberă ca astăzi, când este mai sceptică și mai dezinteresată de religie. Acesta este purul și durerosul adevăr. 

   De ce ar trebui să ne fie teamă că drepturile și libertățile omului se înmulțesc? De ce trebuie să ne fie mereu oroare de tot ce este nou? Și... întrebarea întrebărilor: de ce s-ar băga un Dumnezeu inteligent să spioneze curios ce facem noi în dormitor? Asta nu l-ar transforma automat într-un psihopat de cea mai joasă speță? Dacă un astfel de dumnezeu vă doriți, nu vă rămâne decât să vă aliați cu ISIS la propriu. În fond și la urma urmei, sunteți tot de aceeași stofă ca și ei. 

2 comentarii:

  1. Martin, am citit comentariile tale, insa pe mine m-a socat urmatoarea stire :

    http://www.activenews.ro/externe/DEMENTA-totala-la-parada-gay-din-Sao-Paolo.-2-milioane-de-homosexuali-au-iesit-pe-strazi-pentru-a-L-batjocori-pe-Isus-119996

    Nu crezi ca lumea a luat-o razna rau de tot si nu mai exista niciun pic de teama?

    Incurajati de aprobarea legii din SUA, acesti oameni au dat frau liber celor mai josnice si mai depravate ganduri.

    Eu nu condamn pe nimeni si niciunul dintre noi nu are dreptul sa judece pe aproapele sau pentru alegerile din viata lor, insa este dezgustator si socant sa vezi cum oamenii nu mai au niciun simt al moralitatii, nicio forma de decenta si se expun in public intr-un mod putin spus obscen...s-a ajuns mult prea departe (batjocura si blasfemie la adresa Divinitatii).

    Cum ar reactiona un copil daca ar vedea asa ceva? Suntem socati noi ca adulti,daramite un copil care absoarbe orice informatie.

    Din pacate, asemenea lucruri se intampla si cred ca e doar inceputul...vom asista la legi si demonstratii care nu fac nimic altceva decat sa incurajeze anormalul..

    Cele bune,

    Icetears

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu sunt de părere că s-a mers prea departe la parada din Sao Paolo. Dar hai să nu ne emoționăm așa ușor, crezând că vine focul și pucioasa din cer acuma... Cretini și dobitoci sunt peste tot, indiferent de orientarea sexuală, nu-i așa? Sunt deci de acord cu tine că astfel de parade idioate sunt un afront la tot ce înseamnă bun-simț, dar nu cred că lucrurile vor evolua în mai rău. În ce fel de mai rău crezi că ar putea evolua? Să oblige și creștinii sau heterosexualii să participe la mascarade de-astea? Să participe președinții și miniștrii vreunei țări la așa ceva, dând tonul la orgii publice? Mă îndoiesc serios. Oamenii ăia sunt niște circari care se bucură deșănțat, dar atât. Hai să nu mai facem profeții despre viitor. Ce zici?

      Ștergere