miercuri, 1 februarie 2012

La început a fost informația (III): proteina, fabrica vieții





     Proteinele constituie cele mai esențiale elemente organice ale ființelor vii, acționând ca niște instrumente pentru organism. Ele formează structura morfologică a protoplasmei la dimensiuni microscopice și submicroscopice. Într-un organism există de la 1000( cele mai simple forme) până la 100 000 de feluri diferite de proteine. Fiecare are locul său prestabilit și sarcina ei. Să fie tot acest mecanism molecular extrem de complicat doar un rezultat al hazardului sau opera unui arhitect ingenios?!? Chimia organică este „nesuferită”, iar genetica nu este la fel de digerabilă precum o predică de la amvon. Dar acesta este „limbajul” prin care a ales să ne vorbească Creatorul. Pentru cine are ochi să vadă și urechi să audă, desigur. 

     Proteinele sunt substanțe de bază ale vieții care conțin legături organice precum enzime,anticorpi, hormoni și multe altele. Cele mai multe sunt enzime, care funcționează pe post de catalizatori, adică „accelerează” anumite procese la nivelul celulei. Deoarece sunt sintetizate cu ajutorul informației genetice conținute de acizii nucleici, ele au un rol predeterminant în transmiterea informației. Legătura chimică dintre doi aminoacizi se numește peptid, dintre trei aminoacizi se numește tripeptid, și atunci când se cuplează mai mulți aminoacizi se numește polipeptid. Dacă numărul aminoacizilor depășește 50, atunci vorbim prin definiție despre o proteină. Așadar proteinele sunt molecule mari, formate prin polimerizarea în serie a aminoacizilor.
   Fiecare celulă a unei ființe vii conține de la câteva sute până la câteva mii sau zeci de mii de proteine diferite, care se diferențiază între ele prin secvențele de aminoacizi pe care le posedă. Fiecare din aceste tipuri de proteine îndeplinește în celulă o funcție specifică, dintre care două sunt însă remarcabile:
 1. În anumite poziții ale lanțurilor de polipeptide se găsesc la orice organism viu aceiași aminoacizi. Ei nu pot fi înlocuiți cu alții, deoarece rolul lor este acela de a conserva funcțiile caracteristice ale fiecărei proteine. 
2. În contrast cu stabilirea exactă a tipurilor de aminoacizi în lanțurile de polipeptide, mai există și alte poziții în care aminoacizii variază de la o specie la alta. 
   Secvența precis determinată a secvenței de aminoacizi a unei proteine are o dublă importanță biologică: anumiți aminoacizi în anumite poziții din lanțul de polipeptide sunt neapărat necesari pentru păstrarea funcțiilor celulei, în timp ce alții formează caracteristicile speciale ale unui anumit fel de soi(specie). Biogeneticianul A.L. Lehninger trage următoarele concluzii de aici:
  „ Sinteza proteinelor trebuie să se desfășoare în celulă cu o înaltă precizie, nu numai ca să fie păstrată capacitatea proteinei de a efectua propriile ei funcții, ci și pentru a menține individualitatea speciei ”. 
    Conform bibliei, „fiecare carne(trad din versiunea Martin Luther Bible) este după soiul ei…1 Cor 15,39. Aceste deosebiri nu sunt rezultatul evoluției, unde mult amintitul factor al mutației genetice intră în scenă, deoarece mutația acționează distructiv în acest sistem organic, și nu constructiv. Cu alte cuvinte, mutația creează noi rase în cadrul speciilor deja existente, dar niciodată o nouă specie. Informația conținută în gene pentru formarea proteinei este potrivită exact cu sinteza acesteia. Genomul astfel echilibrat este  de o enormă valoare pentru organism și trebuie ca odată cu divizarea celulei să fie dat mai departe neschimbat
   Substanța ereditară trebuie dublată înainte de divizarea celulei, și asta într-un mod atât de precis încât să aibă loc aceeași configurație chimică în cele două celule noi apărute. Tocmai prin identica copiere a genei este asigurată constanța materialului genetic ereditat. Dacă copierea precisă a genei nu ar reuși, atunci nici proteinele nu s-ar putea forma corespunzător cu secvențele lor determinate de aminoacizi. 
   Pentru a înțelege înalta precizie a transmiterii informației genetice la momentul divizării celulei , să ne imaginăm un rând de persoane care doresc să copieze biblia. Estimăm rata mutației de 10 la puterea minus 9, adică probabilitatea ca să apară o singură greșeală în procesul de copiere este de 1 la un miliard.  Biblia King James are exact 3 566 480 de litere. Dacă se împarte rata mutației la acest număr ne dă 280. Concret: dacă 280 de persoane ar copia biblia la rând, unde al doilea copiază după primul, al treilea după al doilea șamd…al 280-lea ar comite o singură greșeală consistând într-o singură literă!! Aceasta este precizia cu care se transmite informația genetică la nivel celular. 
   Dar nu numai precizia transferului de informație este remarcabil, ci și complexitatea proceselor chimice. Laureatul Nobel Ilya Prigogine și-a exprimat astfel uimirea:
   „ Chiar la cele mai simple celule metabolismul constă din mai multe mii de reacții chimice înmănunchiate și presupune de aceea pentru corecta lui desfășurare un mecanism delicat. Fiecare enzimă sau fiecare catalizator execută o sarcină precisă. Dacă cercetăm cum realizează celula o suită complexă de operațiuni, vom găsi că este organizată exact după aceleași principii ca și o linie de producție dintr-o fabrică modernă. O astfel de organizare, în mod evident nu este rezultatul unei dezvoltări din dezordine moleculară. Ordine biologică înseamnă atât ordine arhitecturală cât și funcțională. În afară de asta se exprimă la nivel celular printr-un rând de structuri și funcții cu o complexitate din ce în ce mai mare care au caracter ierarhic.
    Am vorbit până acum foarte sumar despre ADN, felul în care este alcătuit acesta și cum se transmite informația la nivel celular. Dar nu am ajuns încă în miezul problemei. În ce constă și cum este codificată informația genetică? Demonstrează această codificare că în spatele proiectului extrem de complex numit „viață” stă un Proiectant inteligent sau poate informația să apară din neant, cu ajutorul legilor naturale?

   ( va urma)


   

10 comentarii:

  1. Foarte tare blogul...am citit cateva articole si mi-au placut, chiar daca ele contin foarte multa informatie, probabil ai studiat destul de mult sa aduni atata material.
    Fiindca vad ca esti "pornit" pe niste treburi serioase, doream sa te intreb si eu ceva:

    1) Conform cercetariilor tale de pana acum satelitul natural al pamantului (Luna) cand a aparut, si ce rol joaca ? Mareele sant cauzate de rotirea ei in jurul pamantului ?
    Daca Terra nu ar fi avut acest satelit, am fi avut ceva schimbat ? A existat a doua Luna ?

    2) Nassim Haramein, un fizician elvetian, sustine ca: Soarele se deplaseaza in spatiu cu 200 km/sec si planetele urmaresc orbita la ecuatorul Soarelui generand un VORTEX URIAS! Dupa un an de rotatie in jurul Soarelui, Terra se afla undeva la milioane de km in urma fata de anul precedent...
    Daca n-ar fi asa atunci nu ne-am mai schimba.

    Cu respect,
    Cristian

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-am captat interesul pentru blogul meu. Acum să încerc să-ți răspund...

      1. Cea mai răspândită teorie științifică cu privire la formarea lunii este teoria marelui impact, propusă ptr prima dată în 1974, deci destul de recent. CFM ei, o planetă sau corp ceresc de dimensiuni apropiate cu Marte s-a ciocnit cu Terra acum 4,5 miliarde de ani în urmă, în urma violentului impact rezultând miliarde de fragmente de materie care au format un disc de acreție în jurul Terrei. Datorită forței gravitaționale a pământului s-a format treptat luna.
      Mareele( fluxul și refluxul) se datorează în mod deosebit lunii, dar și soarelui. Aici ar fi multe de spus, dar nu intrăm în amănunte, că nu suntem specialiști. Dacă nu ar fi fost luna, noaptea ar fi fost mult mai noapte :-)

      Despre pct 2 nu pot să exprim ...nu cunosc amănunte.

      Ștergere
    2. Domnule Martin,

      Noi la scoala santem invatati ca satelitii se invart in jurul planetelor, si ca planetele se invart la randul lor in jurul Soarelui. Dar acest Soare ce face, sta pe loc ? Si daca sta pe loc cine-l tine, Duhul Sfant ?

      De ce nu trebuie "sa intram în amanunte" ?
      Oare noi, ne-SPECIALISTII, nu avem dreptul sa ne punem intrebari atunci cand acesti
      SPECIALISTI ne prezinta tot felul de teorii, care mai de care mai bizare si nastrusnice?
      Mi se pare o eroare fundamentala sa expui atata informatie, fara ca SPECIALISTII aia nemti pe care-i mentionezi in articolele tale, sa nu fi vorbit absolut nimic de miscarea pe care o executa Soarele nostru; nu cumva pentru ei este mai important sa obtina un premiu NOBEL, decat sa faca ceva folositor pentru omenire? Nu cumva ei "ard gazul" de pomana ?

      Eu nu sant SPECIALIST, dar stiu ca TOTUL IN UNIVERS ORBITEAZA SI SE ROTESTE.

      In principiu Einstein a spus: gravitatia e rezultatul curbarii spatiului temporal asemeni suprafetei unei trambuline. Nu doar se curbeaza, ci se si rasuceste asemeni apei scurgandu-se intr-un canal. Iar aceasta genereaza GIRATIE si este SURSA ROTATIEI TUTUROR LUCRURILOR.


      Si daca tot am intrat la capitolul FIZICA, am si eu o intrebare pentru SPECIALISTI : CINE E IN SPATELE EXPANSIUNII UNIVERSULUI ?

      SPECIALISTUL Stephen Hawking – in cartea domniei sale „O mai scurta istorie a timpului” aparuta în 2007, sustine ca universul se extinde cu 5 pâna la 10 procente la fiecare miliard de ani. OK !
      Cine e INDIVIDUL care sufla in intreg sistemul si il umfla?

      De data asta, astept din partea ta un raspuns inteligent. Nu accept din partea unui tip care studiaza fizica, sa-mi spuna mie ca Dumnezeu sta sa "umfle" baloane...

      "Stiu ca nu stiu nimic, dar stiu ca pot sti mai mult decât stiu." [Socrate]

      Ștergere
    3. Pana acum am citit cateva articole expuse de tine, asa ca lasa-ma sa-mi "dau si eu cu parerea"...

      Toti filozofii antici au spus ca TIMPUL nu exista, si ca materia nu este decat o unire de miliarde de particule infinit de mici in mijlocul eternului, care inunda toate lucrurile.
      SPECIALISTII secolului XIX au spus ca viata este un produs al MATERIEI. In secolul urmator, alti SPECIALISTI isi schimba subit atitudinea fiind pe cale de a vedea MATERIA dezvoltandu-se in electroni, intr-o simpla colectie de particule electrizate. In secolul acesta SPECIALISTII au avut o alta surpriza, au gasit particula cea mai fina pe care au numit-o QUARK. Concluzia este ca tot timpul se va gasi o particula tot mai mica, ce poate fi divizata. In stadiul in care ne gasim, pasul pana la lumea imateriala de dincolo, intelectualmente vorbind, nu este asa considerabil. Filozofia, cenusareasa de alta data atat de batjocorita, incepe sa-si reia drepturile. SPECIALISTII acestui secol arunca la gunoi, ceea ce alti SPECIALISTI au descoperit si notat cu zeci de ani in urma. Peste cativa ani vor fi aruncate la gunoi toate teoriile SPECIALISTILOR de azi, si tot asa. Poate sa ma contrazica cineva ?

      SPECIALISTII spun ca Pamantul se invarte in jurul axei sale si produce la 50 de km inaltime, o patura de curent electromagnetic care "sta degeaba". Oare nu este treaba SPECIALISTILOR ca sa gaseasca o solutie, pentru a alimenta intreg pamantul cu aceasta energie libera ? SPECIALISTII germani si nu numai ei, fac masini din ce in ce mai sofisticate, construiesc strazi cu multe benzi pentru aceste masini poluante, si o sa ne trezim intr-o buna zi cand se vor termina toate resursele de petrol...atunci sa vezi RAS ! Nu o sa mai stim ce sa facem cu atata MACULATURA...

      Cu respect,
      Cristian

      Ștergere
    4. @ Cristian

      ” Dar acest Soare ce face, sta pe loc ? Si daca sta pe loc cine-l tine, Duhul Sfant ?”

      Hai că m-ai făcut să râd. Nu...nici soarele, nici sistemul solar, și nici galaxiile chiar nu stau pe loc. Totul se mișcă, totul se învârtește...Întrebarea căreia nu i s-a găsit un răspuns încă...este „în jurul cui?!?” ...probabil că în jurul tronului lui DUmnezeu, dar asta este o supoziție religioasă neatractivă pentru savanți.

      ” Cine e INDIVIDUL care sufla in intreg sistemul si il umfla? De data asta, astept din partea ta un raspuns inteligent. Nu accept din partea unui tip care studiaza fizica, sa-mi spuna mie ca Dumnezeu sta sa "umfle" baloane...”

      Nu sunt în stare să dau răspunsuri inteligente :-)). Sunt în stare doar să încerc să dau răspunsuri, și-atât, în măsura în care pot...Acum, la subiect: nu accepți sau nu aștepți ca un fizician să vb despre DUmnezeu? Că asta nu am înțeles-o nici eu.
      Fizicienii cred că energia neagră este răspunzătoare de fenomenul expansiunii universului. Dar cine produce această energie sau stă în spatele ei, habar nu au. Pentru mine ca laic în ale fizicii, știu că orice energie are o sursă. Nu există prin sine și de la sine. Cine este această sursă a energiei negre în realitate? Nu știm...poate că Dumnezeu, poate că nu.

      „ In principiu Einstein a spus: gravitatia e rezultatul curbarii spatiului temporal asemeni suprafetei unei trambuline. Nu doar se curbeaza, ci se si rasuceste asemeni apei scurgandu-se intr-un canal.”

      Este exact invers puțin :-)...curbarea spațiului și timpului este rezultatul forței gratitaționale.

      „Filozofia, cenusareasa de alta data atat de batjocorita, incepe sa-si reia drepturile. SPECIALISTII acestui secol arunca la gunoi, ceea ce alti SPECIALISTI au descoperit si notat cu zeci de ani in urma. Peste cativa ani vor fi aruncate la gunoi toate teoriile SPECIALISTILOR de azi, si tot asa. Poate sa ma contrazica cineva ?”

      În timp ce sunt de acord cu tine cu privire la importanța filozofiei, nu pot fi de acord cu faptul că savanții „ ard gazul de pomană” sau au aruncat la gunoi toate teoriile științifice din trecut. Știința nu procedează așa cum spui tu. Teoriile noi sunt construite tocmai plecând de la cele vechi. Fiecare și-a adus contribuția puțin. Teoriile vechi din știință nu și-au dovedit azi incoerența, ci doar limitarea lor. Nu este același lucru! După părerea mea, trebuie să te informezi mai bine care este definiția unei teorii științifice.
      Cu respect, ML :-)

      Ștergere
    5. Cu toate ca eu nu sant "specialist" pot emite si eu teorii, nu-i asa ? Pentru ca e foarte simplu sa faci teorii! Eu nu cred ca un corp ceresc s-a ciocnit cu Terra acum 4,5 miliarde de ani pentru ca ea contrazice teoria mea, care spune cam asa: Soarele are o polaritate opusa Pamantului si joaca rolul de organ masculin, "copilul" lor cel mare fiind Luna, iar "copii" mici sant cometele, stelele cazatoare precum si celelalte fragmente de materie care au format un disc de acretie în jurul Terrei; si pentru ca sant "copii" Terrei la un moment dat se intorc inapoi de unde au plecat. Poate din aceasta cauza acestea cad inapoi pe pamant...
      Pamantul are mai multe canale de nastere de unde Luna dar si celelalte corpuri ceresti au fost catapultate in spatiu, oceanul Pacific fiind principalul loc de "nastere". Se stie ca sute de tone de praf cosmic cad pe Pamant zilnic, iar la un moment dat Terra trebuie sa se "debaraseze" de aceste deseuri inutile.

      Pot sa ma contrazica "specialistii" in domeniu ?

      Daca da, sa decarteze! Eu nu pot demonstra teoria mea, dar ei pot demonstreze teoriile lor ?

      Faptul ca "savantul ciufulit" a afirmat corect sau nu faptul ca, "gravitatia e rezultatul curbarii spatiului temporal" nu e treaba mea, ci a specialistilor. Ei d-asta sant platiti: SA FACA TEORII. Intre ei si "sfintii parinti" nu e absolut nici o diferenta! Si unii si altii isi spun parerile, nimic mai mult.
      Mi-a placut tare mult remarca ta: " Aici ar fi multe de spus, dar nu intram în amanunte, ca nu suntem specialisti."
      Asta a fost MAXIMA.

      O sa-i vad eu pe acesti "specialisti" cand vor zace pe nasalie cu vata in nas si pantofi noi in picoare cu lumanare la cap...si incep sa se inverzeasca si sa puta a hoit.

      Apoi mai spui ca: "Fizicienii CRED CA energia neagra este raspunzatoare de fenomenul expansiunii universului. Dar cine produce aceasta energie sau sta în spatele ei, HABAR NU AU."
      Pai daca fizicienii CRED CA...HABAR NU AU ...nu-i mai bine sa citesc povestile lui Petre Ispirescu cu zane, balauri, Feti-Frumosi, Ilene Cosanzene? Sau poate povestile alea din V.T. in care evreii l-au intalnit pe "Dumnezeu" pe muntele Sinai ? Ori poate miturile lui Hercule ?

      Pentru mine un SPECIALIST este acela care demonstreaza PRACTIC ceea ce el afirma, in caz contrar e "apa de ploaie".

      Uite aici exemple de specialisti:

      * 1910 - Henri Coanda reuseste primul zbor al unui avion cu reactie (fabricatie proprie).
      * 1921 Nicolae Paulescu - descopera insulina.
      * 1925 Traian Vuia - generatorul de abur cu ardere în camera închisa si cu vaporizare instantanee.
      * 1952 Ana Aslan - gerovital H3.
      * Prof. Herman Oberth, un sas din Sibiu, considerat „parintele navigatiei spatiale”.
      * 1920 ing. Gheorghe Botezatu - a calculat traiectoriile posibile Pamânt - Luna, folosite la pregatirea programelor „Apollo” (al caror parinte a fost sibianul Herman Oberth).

      Faptul ca acum vine la mine un "specialist" si-mi spune mie ca Universul are o forma de ou e irelevant, pentru ca uite ce stiau anticii:

      Ștergere
    6. * Scrierea trismegista "Despre decani si astre": Exista un corp care invaluie toate lucrurile, pe care ar trebui sa ni-l inchipuim ca pe o figura avand o forma SFERICA, aceasta este forma UNIVERSULUI.

      * In lucrarea "Puterea de a alege" se afirma:
      "Suflul divin este necesar tuturor, caci el le mentine pe toate, le da viata tuturor si le hraneste pe toate. El izvoraste din FANTANA SFANTA, insufleteste toate fapturile vii si totusi ramane neincetat SINGUR."
      Si in miturile romanesti avem de-a face cu Gradina Raiului in care se gaseste Fantana Vietii. Eu prin acest lucru inteleg ca exista o VIBRATIE (materie neagra), care transmisa intregii MATERII aflate in interiorul UNIVERSULUI da nastere VIETII.

      Este foarte usor de inteles: televizorul functioneaza datorita curentului (energiei) de la priza, dar cine da prizei curentul ? O SURSA ! Cine pune in miscare raurile, atmosfera, ce forta impinge apa in tulpinile copacilor, cine impinge miscarile norilor etc ? O VIBRATIE. Ea patrunde in Tot si in Toate si da oamenilor SUFLU/ RESPIRATIA. Dupa umila mea parere, partea pe care o vedem drept realitatea noastra este rezultatul VIBRATIEI din lumea nevazutelor. SUFLUL sau RESPIRATIA tuturor vietuitoarelor vine din lumea non-vibratorie, care transmisa lumii materiale intretine VIATA. In Geneza Bibliei (1:7) scrie: " Atunci, luând Domnul Dumnezeu tarâna din pamânt, a facut pe om si a suflat în fata lui suflare de viata si s-a facut omul fiinta vie."

      Tot in Biblie se mai vorbeste de omul ceresc (care este din cer) si omul pamantesc (care este pe pamant), adica duhul transmite o vibratie (suflul) trupului omenesc, in acest mod energia este pusa in miscare si ne intretine in viata. In momentul cand celulele noastre "obosesc" si nu se mai pot reinnoi, adica numai pot retine aceasta energie, corpul se descompune.

      * In scrierea "Despre mintea comuna" gasim scris: "Descompunerea nu inseamna moarte, ci descompunerea a ceva compus; acesta este descompus nu pentru a fi distrus ci pentru a se reinnoi. Caci atunci ce este lucrarea vietii? Nu este oare miscare ? Si ce anume este neclintit in lume ? ABSOLUT NIMIC, FIULE !"

      * In "Predica desavarsita", o alta scriere antica, spune: "Zeul insusi se misca in propia lui imuabilitate, caci in imensitatea echilibrului exista o miscare neschimbatoare. De aceea, asa cum vesnicia este mai presus de limitele timpului tot asa timpul, chiar daca il definim prin numar, prin alternare, ori prin evolutii periodice, tot VESNIC este. Astfel, ambele apar ca fiind deopotriva infinite si vesnice. Statornicia fiind punctul fix care serveste drept baza a miscarii, trebuie, dtorita acestei stabilitati, sa ocupe locul principal....Caci ENERGIA este cea care produce schimbarea ori devenirea...De unde rezulta, fiule, CA INTREG UNIVERS ESTE PLIN DE ENERGII."

      Ștergere
    7. Adica sa intelegem si noi, stramosii nostri stiau ca Universul are o forma sferica plina de energii si ca nimic nu sta pe loc; ca o vibratie dintr-o realitate nevazuta da toata suflarea fiintelor din lumea materiala.
      Toate aceste texte trismegiste si multe altele dovedesc un lucru incredibil, si anume ca toti marii inventatori, filozofi, oameni de stiinta, le-au studiat si au emis teorii cu care se maimutaresc si i-au tot felul de premii ! Albert Einstein nu a facut decat sa studieze aceste scrieri, le-a inteles pe deplin, ca de altfel si Spinoza in Cabala si ne-au lasat niste lucruri pe care noi oamenii de rand le consideram "revelatiile unor savanti", dar de fapt munca lor a fost, doar indepartarea stratului religios din aceste texte, fara sa specifice sursa de inspiratie! Toata Renasterea s-a inspirat dupa niste carti mai vechi. La fel si Biblia, la fel si Vedele indiene, la fel si cele mayase etc. Cabala evreilor a aparut ca text in secolul XIII in Occitania nu in Iuddea. Inca din Renastere cei care au studiat aceste texte, au observat imprumuturi numeroase din scrierile hermetice in cele mozaice/ivrite si crestine.

      Rudolf Stiener a spus in conferintele sale, ca invatatura ingerilor, a spiritelor care au zidit aceasta lume, a fost daruita Poporului Primordial dar intr-o forma codata cu scopul de a fi inteleasa ulterior de oameni inteligenti. Intr-o buna zi, daca CINEVA va aduna toate aceste invataturi imprastiate prin diferite texte religioase, si va fi capabil sa inteleaga cum functioneaza Universul, este in stare sa vindece TOATA OMENIREA. Universul este un PERPETUUM MOBILE care a fost pus in miscare de o MINTE extrem de inteligenta, si pe care nimeni nu l-a vazut: "Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata; Fiul cel Unul-Nascut (constiinta), Care este în sânul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut."
      [Ioan 1: 18]

      Astrologul indian Yukteswar a spus in anul 1894 asta: Soarele se roteste impreuna cu o alta stea duala in jurul unui centru comun intr-un ciclu de 24.000 de ani, lucru responsabil pentru precesia echinoctiilor.
      Culmea e ca anii trecuti a fost zarit un alt Soare in China!

      Cam asa stau lucrurile cu Universul asta daca ii intelegi functionarea cu mintea si nu te iei dupa bãsinile "specialistilor".
      Hai mai copii, nu se poate asa ceva !
      Hai ca sunteti caraghiosi daca nu v-ati prins atata amar de vreme !

      Cu stima si respect,
      Cristian

      Ștergere
  2. ...probabil că în jurul tronului lui DUmnezeu, dar asta este o supoziție religioasă neatractivă pentru savanți.

    Si cum ar arata acest tron Martin? Ca al unui rege? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @Cristian
    "Peste cativa ani vor fi aruncate la gunoi toate teoriile SPECIALISTILOR de azi, si tot asa. Poate sa ma contrazica cineva?"
    Aceasta afirmatie mi-a adus aminte de filmuletul The Relativity of Wrong - http://www.youtube.com/watch?v=2tcOi9a3-B0
    Este exact raspunsul la aceasta critica.

    RăspundețiȘtergere