sâmbătă, 3 august 2013

Dumnezeu, creștinii și materia neagră

    


      
         Una dintre cele mai mari enigme ale momentului în cosmologie o constituie așa numita „materie neagră”. Conform savanților, ea însumează 25% din masa totală a universului, adică de 6 ori mai mult decât materia vizibilă cunoscută ( stele, planete, galaxii, quasari, etc), dar este pur și simplu invizibilă instrumentelor umane. Singurul mod prin care poate fi detectată este datorită efectului gravitațional asupra materiei vizibile și a luminii. Doar prin faptul că materia neagră deformează lumina altor galaxii în drumul ei spre noi, sau doar prin faptul că ea face de exemplu ca stelele de la limitele exterioare ale galaxiei să se rotească cu aceeași viteză în jurul centrului galactic ca și cele mai apropiate de el, putem ști că ea există cu adevărat. Nimeni nu o poate vedea, dar ȘTIM CĂ EXISTĂ datorită efectelor produse de ea. 


     Gândindu-mă și citind despre acest lucru, mi-am dat seama că așa este și cu Dumnezeu. Isus spunea: „ Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri.” Matei 5,16. Nimeni , niciun om evlavios și niciun sfânt nu poate să arate vreo evidență a existenței lui Dumnezeu. Dumnezeu e invizibil și transcendent naturii și simțurilor umane. Singurul mod prin care îi poate fi percepută existența și caracterul este prin efectele pe care le produce în oameni care pretind că-L cunosc. Observați ordinea lucrurilor din vorbele lui Isus? Oamenii nu pot să accepte existența unui Dumnezeu bun și iubitor atât timp cât văd în jurul lor indiferență, egoism, ură și intoleranță din partea semenilor lor religioși. Doar faptele bune ale celor care pretind că-L cunosc pe El ar fi suprema dovadă a existenței lui Dumnezeu. Doar răbdarea, toleranța, respectul și dragostea pretinșilor cretinși față de NECREȘTINI ar putea demonstra fără îndoială acestora din urmă că Dumnezeu este dragoste. Și nimic altceva. Nici predici, nici seminarii, nici versete biblice sau literatură religioasă. 

      Din păcate, așa-numiții creștini de azi sunt foarte departe de a produce în semenii lor necreștini aceeași influență gravitațională pe care materia neagră o are asupra materiei vizibile. Materia neagră atrage materia vizibilă și contrabalansează efectul gravitațional normal care ar duce de altfel la dezintegrarea galaxiilor. Dar se pare că Dumnezeu nu mai atrage pe nimeni către El, deoarece efectele acestei interacțiuni lipsesc azi aproape cu desăvârșire. Dragostea care ar trebui să vină de sus, să se răsfrângă apoi de la creștini către semenii lor care nu-L cunosc pe Dumnezeu, iar caracterul acestuia să fie cunoscut tocmai prin atitudinea creștinilor față de semeni , s-a răcit definitiv. Dumnezeul creștinilor de astăzi este intolerant, tribal, îi binecuvintează doar pe cei ce cred în el, ignorant și încăpățânat, lipsit de empatie și neinteresat de nou. Dumnezeul creștinilor de azi este individualist, judecător aspru, amenință cu iadul sau cu pierderea mântuirii, circar-creator Hocus-Pocus, neinteresat de discuții înalte cu cei care nu cred în el sau ca el, nemilos cu dușmanii, dezinteresat de soarta ateilor sau a agnosticilor. 

      Nu credeți că dacă autoproclamații creștini ar avea un real contact cu realul Dumnezeu, efectele s-ar vedea în jur la fel cum se văd efectele materiei negre în univers? De ce atâta necredință, ură, intoleranță , lipsă de respect și de valori în lumea noastră? Nu cumva ptr că „ Dumnezeu este mort”? Nu cumva ptr că creștinismul este mort? Nu cumva ptr că dragostea a murit? 

      Mii de tone de literatură religioasă, miliarde de biblii și mii de predici sau seminarii pompoase despre Dumnezeu NU SUNT O DOVADĂ CĂ DUMNEZEU EXISTĂ. Sau că este bun și milostiv. Sau că îi pasă. Singura dovadă reală ar fi însă ca ȚIE, CREȘTINE, să îți pese, să fii bun și milostiv cu cel care nu crede ca tine. Să ai răbdare și toleranță față de ideile altuia, să ai dragoste și înțelegere pentru cineva care nu le merită. Că doar așa afirmi că e Dumnezeul tău, nu?!? Sau e doar o simplă afirmație că Dumnezeu e bun, și nimic mai mult? Gândește-te, „creștine”, gândește-te. Este dumnezeul tău Dumnezeul adevărat, sau doar plăsmuirea minții tale? Iar dacă este, atunci demostreaz-o prin ... FAPTE, că așa ți-a cerut Domnul tău, nu prin vorbe și predici elocvente. Nu prin evanghelizări puerile și colportaje politic gândite. Nu prin versete biblice și teorii seci. 

      Dacă Dumnezeu există cu adevărat, efectele în viața ta, creștine, trebuie să se vadă! Altfel... îți răcești gura de pomană. Spre rușinea ta, spre rușinea dumnezeului tău de mucava. Să-mi fie cu iertare, dar uitându-mă la tine, NU MAI POT SĂ CRED CĂ DUMNEZEU EXISTĂ. Sau... dacă există, atunci hotărât lucru că nu are nimic, dar absolut nimic de-a face cu tine! Rușine, creștinule, rușine... Să nu te mire dacă într-o zi vei fi catalogat ca fiind „ cel din urmă”. Să nu te mire că bisericile îți rămân goale. Și să nu mire că dumnezeul tău este total irelevant ptr omenirea secolului 21. 

      Ești o aramă și un chimval zângănitor fără Dumnezeul adevărat. Faci umbră pământului degeaba. Ești ca un univers fără stele, fără galaxii, fără viață. Fără materie neagră. Iar un univers fără materie neagră este doar un balon de săpun. Minunat, dar degeaba. Exact ca și tine și dumnezeul tău.

10 comentarii:

  1. Martine, cei care cred in Dumnezeu nu cred oare pentru ca exista oameni care chiar se poarta dupa voia lui Dumnezeu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă îndoiesc. Cred mai degrabă că oamenii cred în DUmnezeu ptr că așa au fost educați de părinți și mediul religios. Că cineva începe să creadă în Dumnezeu ca urmare a comportamentului vreunui creștin, nu exclud, dar cred că e un lucru rar de tot.
      Apoi nu e suficient doar ca să adere la o credință nouă și gata. Isus spunea că de obicei se întâmplă ca să „ faceți un tovarăș de credință” care ajunge de două ori mai rău decât acei care l-au convertit la noua credință. ( MAtei 23,15 )

      Ștergere
  2. Pai da, insa asa ajungem la o regresie la infinit; cel care educa a fost la randul lui educat si tot asa, dar cineva a inceput sa creada fara a fi educat. Despre asta vorbeam cu Y, e vorba de o anume filiatie; eu vad o multime de oameni care nu mai cred ce sau cum credeau parintii lor. Despre asta e vorba si cu 'nasterea din nou', despre parasirea ideilor primite prin educatie. Sau despre a lasa mortii sa'si ingroape mortii.

    Tu nu vezi ca oamenii sunt tot mai ocupati cu apararea propriei ideologii, ei zic 'apararea adevarului'? Si mai e o poveste, apropo de educatie: copiii de 'pocaiti' isi hranesc imaginarul cu aceleasi 'povestiri eroice' ca restul lumii. Doar ca nu'l mai au pe Hercule sau Achile, nici pe Superman si Batman, ci pe Samson sau David vs. Goliat sau pe fiii Teruiei. Dar toti se lupta singuri impotriva a sute sau mii de dusmani, ca Bruce Willis in Die hard. Iar la adventisti chestia e si mai complicata de Marea Lupta, care are imagini puternice, maceluri infinite, dar si deschidere spre conspirationism gen Eugenne Sue. Plus versurile razboinice ale majoritatii 'imnurilor crestine', din care mai nimeni nu retine ca lupta se da in mintea fiecaruia, in schimb ramane bine intiparita ideea de erou. Asa ca Imparatia este una a pacii, dar pacea aia vine dupa ce i'am calcat pe cap si pe grumaz pe toti dusmanii.

    Pe langa asta, mai exista o deplasare si o amanare: aurul si podoabele sunt respinse aici, dar de fapt sunt amanate pentru 'Cer'. Raiul sau Paradisul sau Edenul sunt un fel de gradina a desfatarilor de Bosch sau de Tiganiada, iar 'evanghelia prosperitatii' ne promite oricum un trai indestulat si aici, rod al 'binecuvantarii', si nicidecum al micsorarii efei si maririi siclului (Amos 8:5). Iar a da spaga e absolut ok, ca doar zice la Proverbe (21:14) ca o mita data pe ascuns potoleste cea mai puternica manie.

    Ei, si din asa citire a Bibliei, plus zeul manios care ii bate pe toti si 'spiritul' care vine peste unul ca Samson si ucide zeci de nevinovati, e firesc sa se nasca monstri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am gasit din nou ,,K,,
      Link-ul http://cumcitimbiblia.blogspot.ro/ ma duce la citeva site-uri ortodoxe si catolice, plus unu care da tactici de citire a bibliei; deci nu reusesc sa te gasesc nicicum.
      Cei drept sint o nulitate in ale computerului, scuze, daca poti ajuta-ma cu alt link unde sa te pot gasi, daca nu e correct oricum, ,,te citesc" pe unde te prind!!!
      Multam

      Ștergere
    2. Nu pune linkul in cautare google, ci direct in adress bar; sau da'mi o adresa de email sa'ti trimit link; nu a fost timp sa il indexeze spiderii de la google inca, are doar 2 zile 'blogul'.

      Ștergere
  3. păi tocmai asta încerc eu să spun de vreo 3 ani de zile pe diverse forumuri și blogul ăsta: Biblia naște adevărați monștri atunci când nu e citită cum trebuie, la fel cum Tora a născut la vremea ei xenofobie religioasă, ură, mândrie națională și ideologia prăpăstioasă a poporului ales. Nimic nu s-a schimbat între timp, cred. Astăzi ești privit cu aceeași ură și dispreț de oamenii religioși „pocăiți ” dacă gândirea ta diferă de a lor. Și nimeni, sau extrem de puțini pricep că nu o teologie sau ideologie poate schimba inimi, ci faptele ... faptele bune făcute din reală empatie față de cineva, și nu din dorința subconștientă sau intenționată de a-l face pe acel cineva un „ tovarăș de credință”.

    Tocmai de-aia zic: 99% dintre cei care cred în Dumnezeu cred ptr că așa au pomenit, nu ptr că au ajuns la concluzia că există un Dumnezeu datorită faptelor creșintinilor, așa cum a cerut Isus. Trist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai da, Martine, dar cred ca solutia este sa'i inveti pe oameni cum sa o citeasca. Si pentru asta e nevoie ca tu insati sa descoperi un mod prin care sa poti intelege textul si sa ramai coerent.

      Nu cred defel in faptele bune, daca nu vad o schimbare a mintii. Nici Mantuitorul nu se mira ca cineva face fapte bune; pe prieteni ii iubesc si vamesii si paganii...

      PS - M'ai suparat foarte tare intr'un comentariu la penultimul articol, dar intrucat nu sunt chestiuni de discutat in public, scrie'mi, rogu'te, pe emailul cu care sunt logat aici. Eu nu mai pot intra, iarasi, pe mess.

      PPS - Y, daca nu reusesti altfel, da click pe "k" din semnatura comentariului (k4 august 2013, 07:46) si se deschide o pagina din care poti intra in blogul ala

      Ștergere
  4. Martin, ti'ai facut operatie de schimbare de sex ?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Agentia matrimoniala17 august 2013 la 22:45

    ai nevoie si de transgender Mizantropescule?

    RăspundețiȘtergere