luni, 2 iunie 2014

Biserica mitomanilor de ziua a șaptea

           

   
       Nu trebuia neapărat să existe un nou caz de mazilire a unui fruntaș de seamă adventist, ca cei mai „eretici” dintre noi să nu ne fi dat seama deja de mult timp despre ce este în realitate biserica adventistă. Am mai spus-o pe aici, în fel și chip  și nu o mai repet. Cazul Edi Constantinescu aduce cu sine doar noutatea motivului invocat: dificultăți financiare legate de salarizare. Wow…O altă minciună colosală și o nerușinată spălare de mâini în fața unui plebe îndobitocite de liderii ei, care dorește împreună cu aceștia să vadă sângele celor care gândesc altfel decât majoritatea. Ca într-un show al absurdului, cu adevărat „păcătos”, în care libertatea de exprimare este mutilată, cercetarea și studiul critic este cu siguranță „ de la Satana ” , iar prostia și lenea intelectuală este încurajată de ceruri, sau după caz, de sfânta scriptură…

      Cine cunoaște bine istoria acestei biserici, știe că nu exagerez. Sistemul adventist are în sânge mania de a minți cu nerușinare atunci când biserica este confruntată cu un adevăr mai înalt sau cu o teorie doctrinară nouă. Așa s-a întâmplat încă de la începuturile ei. Gestapoul aflat azi la putere minte sfruntat cu privire la episodul 1888, de exemplu, chiar și la 126 de ani de atunci, refuzând să recunoască oficial rușinea denominațională. Ce s-a întâmplat atunci, foarte pe scurt? 

     A.T. Jones și Elliot Waggoner , două dintre cele mai eminente capete adventiste, delegați la Conferința anuală a bisericii, au propus în fața tuturor o teologie a neprihănirii prin credință ( de fapt discuțiile s-au axat atunci preponderent asupra Legii morale și ceremoniale ) care a fost refuzată categoric de Conferința Generală, urmând ca mai târziu cei doi să fie excluși din biserică, iar Ellen White ( singura care i-a apărat public încă de la început ) să fie exilată fără voia ei pe „insula Patmos” a adventismului -Australia. În ce constă minciuna nerușinată la care mă refer? Păi că biserica ar fi înțeles și primit cu bucurie mesajul neprihănirii prin credință al celor doi. Realitatea crudă este însă următoarea: să nu care cumva să vorbești insistent despre cei doi sau să le faci propagandă cărților lor prin biserică!  Sistemul AZS se teme de influența teologiei celor doi la fel de mult ca de ședințele voodoo din Haiti. 

   Episodul John Harvey Kellogg este la fel de revelator atunci când vine vorba despre tendința parcă genetică a acestui sistem religios pentru minciună. Intrigile legate de excluderea din biserică a doctorului, scrisorile lui Kellog către Ellen White (aflată în Australia) măsluite de fiul mai mic al acesteia, invidia sistemului legată de construirea unui imperiu al sănătății de către Kellogg și refuzul acestuia de a-l subordona bisericii, toate acestea și multe altele sunt și astăzi total necunoscute publicului larg adventist, acuzația de panteism la adresa doctorului fiind singura știre importantă pe care sistemul a preferat să bată monedă de atunci încoace.

   Cazul Robert Brinsmead aici  și aici  dă din nou suficiente indicii cercetătorului onest despre spiritul mitoman, fără scrupule, samavolnic chiar, al acestui sistem religios. Sistem care a executat fără milă pe oricine altcineva a îndrăznit să gândească altfel decât turma condusă de lupi. Lista „ereticilor” este prea lungă ca s-o mai numesc aici, fiind completată la zi, după cum se vede, chiar și în Anno Domini 2014. 

     A face din tergiversare, răstâlmăcire și cameleonism politic o artă și/sau o armă letală împotriva indivizilor care deranjează sistematic  granițele doctrinale , ei bine … aceasta este minciună. A recurge la metode comuniste de represiune, de genul: măsluire de voturi, exercitarea șantajului față de membrii din comitet sau biserică, închiderea gurii acuzatului cu pumnul, excluderea celor inconfortabili chiar în absența lor ( !!! ), interpretarea manualului bisericii după bunul plac al pastorului, …. aceasta este minciună. Agățarea sistematică de viziunea strict personală a unei femei din secolul 19 vis-a vis de familie, sănătate, sexualitate, originile vieții sau cosmologie și refuzul de a analiza adevărul prin prisma potopului de informație modernă care ne stă azi la dispoziție, … aceasta este minciună ( de sine, dacă crezi orbește scrierile EGW și a semenului, dacă folosești „spiritul profetic” ca arbitru final și irevocabil într-o dispută de idei ). 

     Dar de ce oare ar trebui să ne mirăm că adventismul trăiește în minciună și este el însuși o minciună? O mișcare religioasă care a văzut încă de la zămislirea ei cai verzi prin Orion, arhitectură sacră celestă, îngeri raportori cu pixul și carnețelul de notițe în mână, iar pe Terra de acum 6000 de ani drept plaiul de basm al unei tinereți fără bătrânețe și al unei viață fără de moarte … nu știe altceva să facă în actualitate decât ce a făcut întotdeauna: să mintă! Să se mintă pe ea însăși grosolan ( de exemplu că este „rămășița” aleasă a unui Zeu care îi iubește pe toți oamenii, dar pe oamenii din „rămășița” asta chiar mai mult ca pe alți oameni ) și să mintă pe alții grosolan ( de exemplu :„dacă ne dați banii voștri, veți avea binecuvântările divine”!!! ). 

    De aceea trezirea la realitate doare. De aceea tolerarea unor indivizi precum Edi Constantinescu, care demolează din rădăcini, printre altele, miturile unei creațiuni recente și perfecte… este sinucidere denominațională. De aceea adevărul trebuie să fi ascuns cât mai mult cu putință, chiar și în era internetului, mincinoșii să aibă întotdeauna primul și ultimul cuvânt, iar hoții să strige cât mai serios „prindeți hoții”! 

    O știu de pe propria piele: a căuta sincer adevărul în țara mitomanilor este curată nebunie! O știu din experiența zecilor și zecilor de prieteni adventiști sau reformiști care au îndrăznit să vorbească neîntrebat sau care au pus întrebări dificile sistemului: a gândi și a te exprima liber în gulagul comunisto-adventist este sinucidere curată! Singura condiție de supraviețuire într-un astfel de gulag este minciuna, fie de sine, fie în grup. Numai minciună să fie. Și cu cât este mai mare și mai împopoțonată, cu atât mai bine. 

    
    Dar chiar așa de sfruntată ca până acum chiar nu mai auzisem...Hmm, cică motive financiare.... Cunosc o grămadă inepuizabilă de imbecili care sunt plătiți din banul văduvei sărace, iar când vine vorba de oameni deștepți... se termină banii...

Un comentariu:

  1. Sincer Martin imi pare rau ca semeni ca tine,oameni dreptcredniciosi sunt manipulati si greu ies din plasa indoctrinarii sistematice.Cand am comentat ca prepelitele mancate de catre Evrei in pustie nu bat cap la cap cu reforma sanatatii si ca pestii pe care i-a inmultit Isus sunt chiar hranitori si ca in special copii au nevoie de o alimentatie bogata in lapte si branzeturi si oua...mi s-a raspuns ca Dumnezeu a lasat porunci care trebuie indeplinite.Acesasta replica vizavi de siguranta cu care se afirma mereu ca Spiritul Profetic a intrezarit ca semnul fiarei este purtat de toti cei ce Slavesc Sabatul duminica...a fost picatura care a umput paharul,plin deja de mult cu blasfemia care ne-am agatat-o de cap atunci cand ne-am permis sa-l introducem pe Isus in Sfinta Sfintelor si sa decidem noi ce sa faca EL...din FIX 1884 incoace...NU!!!! E prea mult!!!!!!Atata compilatie dintre VT si NT amestecata cu scrieri din indoielnicul Sprit Profetic...incat nu facem altceva decat sa carpim minciuna cu un sir mai mare de minciuni...Imi pare rau ca miscarea denominationala ar trebui sa stim asta...nu TREBUIE sa poarte in denumire...deoarece ea trebuie sa fie in INIMA fie ca e Sambata fie ca e alta zi...Forta cu care sustinem ca nimic nu a fost bine numai ceea ce teologii AZ sustin...indiferent ca vorba de Indreptatire ,indiferent ca e vorba de natura lui Isus.indiferent ca e vorba de Sanctuar,indiferent ca e vorba de stabilirea zilei a 7,indiferent ca e vorba de 144000 ,indferent de ceremonialul exagerat de accentuat la care ne inchinam-spalatul picioarelor...(tot ca la o icoana)peste tot vad mandria si dispretul UNUI CULT in adevaratul sens al cuvantului...Si fata unui cult inseamna FANATISM.lipsa de crdinta adevarata si parasirea misiunii omului pe Pamant...Inseamna ABIS...Treziti-va oameni buni...

    RăspundețiȘtergere