luni, 9 iunie 2014

Ești adventist dacă…

  

    
… dacă tu crezi că Dumnezeu nu are ceva mai bun de făcut în Multivers decât să stea cu ochii pe tine în fiecare zi a săptămânii și sâmbăta mai mult decât oricând, ca să vadă ce faci la fiecare pas, atunci ești cu siguranță un adventist.
…. dacă șase zile din șapte muncești ca un căpiat, iar într-a 7-a sforăi de se clatină toți pereții casei, de când vii de la adunare și până apune soarele, atunci ești…adventist.
…dacă ai in șifonier un costum pe care nu l-ai spălat niciodată, sub motivul ca îl porți doar o dată pe saptămână, atunci s-ar putea să fii adventist.
… dacă pentru tine soarele poate să „sfințească” (sîc) ceva anume vineri seara și sâmbătă seara mai mult decât poate Prea Sfinția sa Daniel să sfințească moaștele Paraschivei, atunci fără îndoială că ești sigur ( sîc) adventist.
… dacă tu crezi că îngerii din ceruri se încolonează înaintea tronului divin ca să cânte ode Marelui Conducător la deschiderea sabatului, fix în secunda în care  tu, nevasta, copiii, cățelul și pisica ta se adună la „altarul divin” de vineri seara, nu încape nicio îndoială că ești adventist.
…dacă crezi cu hotărâre că din miliarde și miliarde de galaxii câte are universul,Dumnezeu sălăsluiește prin constelația Orion, adică tocmai în galaxia ta, atunci ești musai un … adventist
 … dacă ești convins că Fiul lui Dumnezeu e închis într-o anumită cameră a unui anumit templu ceresc și nu poate ieși de acolo sub nicio formă de la 1844 din cauza păcatelor tale, ești un… adventist.
… dacă ești de părere că Dumnezeu își face planurile pentru ziua următoare ținând cont de tine și părerile tale, care la rândul lor depind în totalitate de părerile unei femei din secolul XIX, care la rândul ei a depins în mare măsură de teologia altora din timpul ei… atunci și Dumnezeu se sperie de tine ptr că… ești adventist.
… dacă ești patron și pretinzi de la angajatul tău ca să-l pună pe aproapele său mai presus ca pe sine însuși, iar sub acest motiv biblic nu-i plătești orele suplimentare efectuate, ești un … patron adventist.
… dacă ești director de televiziune și angajații tăi sunt programați pentru schimbul întâi a doua zi după ce au terminat o filmare pe teren târziu în noapte, atunci sigur ești director la Speranța TV.
… dacă inviți în studio anumite personalități și când începe emisiunea tu nici măcar nu știi cum le cheamă, atunci sigur ești prezentator la Speranța TV.
… dacă în Anno Domini 2014  încă te mai temi de persecuție din partea catolicilor, sau că masonii și iezuiții ți s-au infiltrat în biserică și predică evoluția, sau că papa de la Roma are noaptea coșmaruri cu Ellen White, atunci mai mult decât probabil că ești adventist.
…dacă mai mult de 80% din literatura aflată pe rafturile bibliotecii tale o constituie scrierile Ellenei White, poeziile lui Daniel Chirileanu și devoționalele editurii Viață și Sănătate, atunci mai mult ca sigur că ești… adventist.
… dacă întâmpini sâmbăta „dificultăți” în a-ți cumpăra biletul de autobuz pentru a ajunge la biserică, a duce gunoiul la ghenă sau a-ți face un duș, atunci s-ar putea să fii … adventist. 
… dacă relația cu partenerul de viață nu mai funcționează de nicio culoare de foarte mult timp, și simți că nu mai este niciun fel de speranță că s-ar putea îndrepta ceva în viitor, dar cu toate acestea rămâi în continuare căsătorit cu el, atunci sigur, sigur, sigur ești … adventist de modă veche. 
… dacă ești patron în construcții și ai propia echipă de muncitori pe care îi exploatezi după bunul plac, nu le dai salariul la timp și nu-i asiguri medical, dar  sâmbăta la biserică dai zecimea cea mai mare dintre toți, atunci ai mari șanse să fii… adventist. 
… dacă predici necontenit de peste 160 de ani iminenta venire a Domnului, în timp ce îți construiești cea mai luxoasă vilă din sat și îți schimbi ca pe șosete BMW-urile și Mercedes-urile, atunci lumea o să creadă despre tine că ești… adventist. 
… dacă ești într-o relație cu cineva de cel puțin trei ani, iar lumea te întreabă din ce în ce mai des „ Dar când vă căsătoriți odată și voi?” s-ar putea să fi adventist.
… dacă ești căsătorit de cel puțin trei ani, iar lumea începe să te întrebe pe la colțuri „ dar voi când aveți de gând să faceți copii?” atunci… dacă nu ești penticostal sau creștin după evanghelie… s-ar putea să fii adventist. 
… dacă te căsătorești civil pe 1 iunie, dar nunta ți-o programezi pentru sfârșitul lunii august, iar „frații” din comitet îți atrag atenția că e nepermis de mare perioada dintre cununia civilă și cea religioasă și te amenință cu excluderea dacă nu-ți modifici data nunții, chiar dacă tu ai împărțit deja invitațiile, atunci … mai mult ca sigur că ești adventist. 
… dacă sâmbăta te sfiești să faci fotografii într-o plimbare prin parc cu familia, n-ai voie să parchezi mașina într-un loc de parcare cu plată, n-ai voie să cumperi o înghețată într-o zi toridă de vară, n-ai voie să mergi la piscină sau la plajă, n-ai voie să te joci cu mingea, n-ai voie să citești ziarul, n-ai voie să deschizi televizorul, dar ai voie să mănânci până plesnești și să dormi până la „sfințitul” soarelui, atunci e clar că… ești adventist. 
… dacă ești cadru medical și ți se spune că poți lucra sâmbăta într-un spital adventist, dar nu și într-unul „lumesc” , pe motivul că cel neadventist nu predică solia celor trei îngeri, atunci e mai mult ca sigur că ești cadru medical adventist. 
… dacă ți se spune încontinuu, mereu și fără încetare că ești mântuit prin har, fără faptele Legii, dar că trebuie să ții și Sabatul, sau că ești mântuit doar prin credință, dar că mai trebuie neapărat să-ți demonstrezi credința aia și prin fapte, atunci sigur ai citit și înțeles biblia ca un… adventist. 
… dacă predici importanța celor 10 porunci,printre care și a noua, dar în același timp ești gata să arunci afară din biserica ta, fără mustrări de conștiință, profesori sau pastori care nu mai sunt de acord cu doctrinele sistemului, mințind cu nerușinare că nu mai sunt bani în vistieria bisericii pentru ca să-i plătești în continuare, atunci sigur faci parte din …clerul adventist. 
… dacă vrei să cumperi de la biserică un DVD sau o carte în ziua sabatului, și ți se recomandă ca să nu plătești atunci, ci să-ți scrii numele pe un „plic de comandă” în care să pui banii în cursul săptămânii, după care să-l pui în „coșul ptr daruri ” de-abia în sabatul următor, mai mult ca sigur că ai nimerit într-o lume… adventistă.
… dacă un avion naufragiază pe o insulă pustie, iar după rugăciunea comună de mulțumire supraviețuitorii organizează neapărat o colectă, e mare șansă ca ei să fie adventiști. 
... dacă încă mai crezi că accidentul rutier pe care l-ai avut săptămâna trecută sau inundația din apartament se datorează faptului că nu ți-ai plătit zecimea la timp, atunci cu siguranță ești un... adventist veritabil. 
… dacă beneficizi de servicii publice sau de sănătate în ziua sâmbetei fără mustrare de conștiință, în timp ce consideri că persoanele care îți livrează ție aceste servicii sunt păcătoase sau imorale din cauza călcării poruncii a patra, ești ori iudeu, ori adventist.
 … dacă nu deschizi televizorul sub nicio formă sâmbăta, dar în inima ta de-abia aștepți „să treacă sabatul” ca să prinzi măcar a doua repriză din meciul echipei naționale sau ultima parte din serialul preferat, atunci se știe de la o poștă: ești adventist. 
… dacă crezi că lumea a fost creată în 6 zile literale, că omul a conviețuit cu dinozaurii sau că negrii sunt produsul „amalgămării dintre oameni și maimuțe” , atunci e fooooarte probabil să fii adventist. 
… dacă ești foarte convins că „evoluția e de la diavolul”, că sistemul solar și toate celelate stele din univers au fost create în ziua a patra, și că Noe a luat în corabie șerpii veninoși, scorpionii și alte lighioane multipede, dar a lăsat în ploaie velociraptorii și pe T-Rex… atunci s-ar putea să fii ori de la „Answer in Genesis” , ori adventist de-al lui Walter Veight.
… dacă biserica ta pretinde cu vehemență din partea statului laic dreptul la liberă opinie și libertatea de conștiință, în timp ce neagă cu aceeași vehemență aceleași drepturi propriilor săi membri, e fooooarte probabil să fii adventist. 
… dacă timp de șase zile asculți cu plăcere Rihanna, Lady Gaga, Avicii sau Maroon 5, iar sâmbăta te delectezi exclusiv cu Vili Dulă, Sens sau Entousiasmus, atunci nu încape îndoială: ești tânăr și ești adventist. 
 … dacă mănânci cu plăcere rumegătoare, unghii despicate, copite despărțite și solzi, dar te opui cu înverșunare să mănânci carne de porc și fructe de mare, atunci ești ori evreu, ori adventist. 
… dacă te-ai hotărât nu numai să nu mai mănânci carne, ci și să renunți definitiv la lapte și ouă, înseamnă că ești mai adventist decât trebuie. 
…dacă-ți cauți găurile pentru cercei și nu le găsești sub nicio formă, atunci cu siguranță te-ai născut…adventist.
… dacă ai citit până aici și ai înțeles tot, atunci e mai mult decât sigur că ești sau , mă rog, ai fost... adventist. 



…to be continued… după o idee a lui Silvous Plait. 

37 de comentarii:

  1. daca inca crezi ca niste inaripate n-au alta treaba decat sa scrie cu plumas un raport despre activatatea ta in fiecare zi, pe care ,
    pt binele tau la sfarsit vei fii condamnat , sigur esti un adventit

    RăspundețiȘtergere
  2. daca pt tine e mai important ca copilul tau sa cante in corul biserici, sa spuna poezii la programe de tineret, sa stie din memorie cum se vor desfasura momentele finale ale pamantului cu tot cu persecutie, decat sa primeze educatia scolara, sigur esti adventist

    RăspundețiȘtergere
  3. daca asculti dvd lui david gates si walter weith pt a vedea ce pregateste papa, masoni etc, etc, si a te bucura ca in curand vine persecutia peste tine si familia ta, atunci sigur esti adventist

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ii invidiexi pe adventisti,sigur esti catolic

      Ștergere
  4. daca la biserica in care nu ai aer conditionat , te duci imbracat in costum negru , camasa cu mineca lunga, cravata, ras, frezat, pantofi negri lustruiti, sosete albe lungi hasta las rodillas, cu biblia, lectinea si cartea de cantari sub brat si fredonand domu- iubirea , cu toate ca afara sint peste 43°C la umbra fara indoiala esti adventist

    RăspundețiȘtergere
  5. Sărăcuţul de tine! Îţi înţeleg parţial frustrările (eşti cumva şi single în momentul de faţă?). "… dacă ești într-o relație cu cineva de cel puțin trei ani, iar lumea te întreabă din ce în ce mai des „ Dar când vă căsătoriți odată și voi?” s-ar putea să fi adventist." - păi, om bun, azş-ii sunt cantitate neglijabilă în marea masă de oameni aflaţi în situaţia asta, aşa că,..."s-ar putea, mult mai mult decât să fii adventist, să fii...neadventist". Observaţia asta se aplică la mai multe "puncte" deplasate total/parţial pe care le-ai înşiruit meticulos, dar nu cred că ar avea rost să le iau pe rând - n-ai recunoaşte cât de tâmpe sunt unele, şi...n-ar folosi la nimic. Doar... nu mai epata a pseudo-homo-religiosus care a găsit "nirvana" religiei teiste negând revelaţia teistă. P.S.: sunt conştient că-ţi scriu degeaba, şi că nu te-ntoarce nimeni şi nimic de pe drumul tău, doar că, am comentat din părere de rău pentru extrema la care duci răzmeriţa (nu împotriva azş-ilor, deşi e clar că nu prea poţi dormi/mânca, te bucura de viaţă din cauza unor întâmplări trecute din viaţa ta în raport cu biserica azş!) împotriva a tot ce înseamnă religie ordonată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul meu anonim, scrierea de mai sus e o satiră. Asta înseamnă că eventualele exagerări despre care pomenești fac parte din peisaj tocmai pentru a atinge un scop precis: zâmbetul cititorului. Dacă cititorul se identifică atât de mult cu obiectul satirei încât nu mai poate distinge umorul de dincolo de rânduri, este altă treabă. Cum de asemenea e altă treabă că nu poate distinge dimensiunea reală a portretului făcut. Inflexibilitatea și intoleranța cuiva se reflectă tocmai prin faptul că nu poate înțelege mesajul unei satire sau al unei caricaturi. Îți aduci aminte de mânia sfântă a musulmanilor după ce un jurnalist danez a desenat caricaturi cu Mahoma într-un ziar danez? Ei bine, tu nu ești deloc departe de acei musulmani. Dacă n-am trăi într-o societate liberă, mi-ai interzice blogul și pe mine m-ai băga, în cel mai bun caz, la răcoare. 



      În altă ordine de idei, păstrează-ți te rog „infinita”-ți compasiune ptr altcineva, adventistule laș, care ataci din spatele anonimatului viața privată a cuiva... Ar fi chiar culmea să nu fiu frustrat văzând cum niște pramatii ordinare care se numesc pe ei înșiși creștini nu mai dau nici măcar dovada că sunt oameni, prin faptul că interzic cu brutalitate copiilor lor să ia contact cu celălalt părinte, pe motivul că acel părinte nu mai este adventist. Îmi trezești în mine cea mai oribilă și mai organică greață. Știu prea bine ce baltă de imoralitate, bârfă și minciună e biserica voastră. Când veți elimina voi demonii care vă stăpănesc din plin, atunci să-mi ții mie predici despre negații ale revelației teiste și dispreț față de religia ordonată! 



      Religie ordonată?!? Desigur. Toate religiile de pe fața pământului sunt superordonate într-o ierarhie babilonică. Adventismul nu face excepție de la regulă. Dar ești prea orb și prea chinuit de stafiile elegante ale religiei tale ca să pricepi asta.

      Ștergere
    2. Hey, anonimu' ! Asta'i satira, iar tonul e prea soft...ca de obicei.
      Bro', a catea oara sa'ti tot spun ca astia merita ceva mai ...special? :)
      Daca vrei ceva serios si real, cauta " Delir in stil adventist ".
      Aia e piatra din capul unghiului pt orice viitor fost adventist!

      Ștergere
    3. Bun aşa - începi să transpari un pic, ceea ce e... omenesc, şi e ok. Îţi înţeleg revolta (cel puţin parţial!), şi-s de acord cu ce ai spus de la "Ar fi chiar culmea..." încolo, cu o menţiune: ştiu că-s multe "pramatii ordinare" în rândul azş (ca în ORICARE STRUCTURĂ SOCIALĂ, RELIGIOASĂ, MILITARĂ, POLITICĂ sau de orice fel!!!), DAR... n-aş arunca împreună cu apa, şi copilul. Sunt şi manipulatori cu discursuri publice, da, de acord. Sunt defecte (multe dintre ele, premeditate!) în mai toate păturile ierarhice, dar e contraproductiv şi (culmea!) nu taman de ordin raţional (ca să facem Critica Raţiunii Pure a lui Kant) să ostracizez global adventismul din cauzele sus-menţionate...părerea mea. Sincer îmi pare rău că treci prin ceea ce treci, cred că trebuie să fie altfel spiritul advent, dar... să fie ADVENT după cel mai pur etimon al termenului. N.B.: sunt născut areligios, secularizat şi mai apoi devenit azş; nu-s fanatic/extremist (în spirit musulman, iehovist etc), aşa că...nu ţi-aş interzice blogul "dacă n-am trăi într-o societate liberă", doar ţi-aş recomanda (în speţa dată), dacă tot declari "satiră" blogul tău, să fie mai... explicită, nu insidioasă - cum se vede că este (n-am zis mai "abruptă", ci... ca stil literar, să mă facă să zâmbesc precum un Caragiale care surprindea şi ironiza metehnele societăţii, cu umor... aici n-am văzut umor ci, mai degrabă "omor", un fel de dispreţ şi bătaie de joc de pe poziţia celui ce e mai presus de cei nominalizaţi colectiv în postare). Cât despre "ascunderea" după anonimat - e doar pt.ca tu (un anonim la rândul tău!!!) sau alţii, să nu facă din discuţiile astea ceva personal per se. Dacă mi-aş lua un nume gen Jean Calvin, Gorgias, Heraclit, Prodicus Ceos sau...Martin Luther, crezi că ies/ieşi prin asta din anonimat?!

      Ștergere
    4. interesant.. Martin Luther il numeste pe "Anonim"-ul care i-a comentat drept adventist las.. :))) suna a pilda cu paiul si barna.. stiti de ce?? fiindca si eu sunt Stefan cel Mare, domnule Martin Luther... :P

      Ștergere
  6. Bai Martin , nu ne-ai mai lasat si noua nimic de adaugat:))..pardon//// hai ca domnu* ”mi-a aratat”... astea:..o fi de la ”ploaia tarzie” cu piatra de zilele trecute:))

    ..daca sase zile muncesti, mananci, castigi si traiesti in ”lume” dupa care in a saptea zi incepi sa o arati cu degetul, spunandu-le pacatosilor cat de buna si profitabila este religia ta inseamna ca esti un adventist mai mult decat iti inchipui !!!

    ..daca ai ajuns sa-ti spuna pastorul Iacobel Actorel de cate ori , cum si in ce fel sa-ti pozitionezi nevasta si la cati ani trebuie sa faci primul copil ..inseamna cu siguranta ca esti ”nascut un bou” din nou.. si alergi ca un orb si surd pe autostrada complexatilor...cu mentiunea ca este cu sens unic : In tara lui manca soia , oare cin* sa scoale p--a...))..

    ...daca ai ajuns sa-ti donezi la batranete toata averea corporatiei eleniste , in loc sa o lasi copiilor pentru ca ”sangele apa nu se face”, inseamna ca prin vene iti curge apa alienata din izvorul CG.....apa ce o gasesti din abudenta si in creierele adventiste...pana la al miilea neam..####

    ...daca stai in locuinta de serviciu toata viata, ai toate cheltuielile zilnice decontate din donatiile fraierilor, in timp ce toate rudele tale pana la al saptelea neam sunt angajate pe sistemul ”caracatita”....inseamna fara dubiu ca esti un(ii) pastor adventist care stai bine la capitolul pupincurism la concursul de imprejurari !!...
    ...
    ....daca toata lumea de pe globul pamantesc s-ar converti la adventism in mod sigur ar veni sfarsitul lumii.!!!..(de)pocaiti-va caci imparatia mincinosilor este (prea)aproape!!....

    ....daca as fi un adventist.(.....)....dar stai !!! ..parca imi aduc aminte ca de ceva vreme am scapat de zabala.....:)))stie cineva unde-mi sunt ochelarii de cal:::.negasitorului îi ofer recompensa:@..sper sa nu-i gaseasca nimeni.***

    RăspundețiȘtergere
  7. TRAGEDIA PROȘTILOR

    De-ar fi să-i luăm pe toţi la rând,
    Baptiștii, orto , iehoviștii...
    Cei mai ”dăștepţi” de pe Pământ au fost se știe: Nirvantiștii !

    Le-arunci cu banul ca un fraier..
    Cogito ergo sum, nu-i sănătos...
    Mai bine roagă-te perpetuu : "Tu doctrinuță, fă-mă...PROST !"

    De ce să vezi că ”Tragedia”...
    E-un plagiat, chiar ”fara rost”...
    De vrei s-ajungi pe străzi de aur, ajunge numai să fii...PROST !!

    În lumea asta cu sofisme..
    Unde se-nvaţă contra cost,
    Păcat că nici-un institut : ”Nu dă şi diplomă de...PROST.

    Căci au spital, mașini , palate...
    Credulii stau în ”cimitire”,
    Dar ce ”buget” ar avea ”Domnul”: ”dintr-un impozit pe...PROSTIE.”

    Ei sunt ca oaia, proastă-bleagă..
    Realitate, stai ! să nu-i trezești...
    O, Doamne, de ne-ar creşte grâul :”cum cresc recoltele de ...PROŞTI”!

    Şi-n lumea asta așteptătoare !!
    Unde ”șepticii” sunt cei mai ”drepţi”,
    Dar ”cei din lume” mor de foame: ”și adventriștii sunt deştepţi ” !!


    ...păi ori suntem adventmasochiști , ori nu mai suntem !!!..

    Mizaaaa))))) ce faci bro*..mai traiești***

    RăspundețiȘtergere
  8. -daca crezi ca biserica este calauzita de Duhul si nu de dar esti adventist
    -daca crezi ca in vechime sabatul incepea dupa clepsidra, iar acum incepe la 20:17 dupa ceasul atomic esti adventist
    -daca de fiecare data cand ai erectie (chiar si Sambata) faci dus rece esti adventist
    -daca nu faci nici o diferenta intre ridiche, gulie si cesiu esti adventist

    -daca traiesti fara sa te intrebi cat este iluzie si cat realitate esti adventist

    PS: daca esti prost ignorant nu prea mai conteaza din ce cult faci parte
    ---------------
    Chiar Miza, pe unde umbli? pe ce taramuri/bloguri mai poposesti, lasand psihologia mascata la o parte, e un fel de a spune ca duc lipsa comentariilor tale...

    Ilu: "nascut un bou din nou" :):) apropo sunt gata tricourile? "sunt adventist dar ma tratez" dau like

    Martin: buna asta cu satira, mai facem haz fara necaz; poate faci o paralela inversa :
    -daca te intrebi de logica si rostul dogmelor bisericii tale atunci esti om
    -daca faci distinctie intre realitate si iluzie folosind cunoasterea si gandirea critica atunci esti om
    -daca ai plecat din biserica pentru ca ai descoperit iluzia atunci esti om...liber

    RăspundețiȘtergere
  9. Ba da v-ati ofticat rau ca l-au dat pe ala afara. :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Sinteti niste frustrati...!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Esti un frustrat...!! Saracul de tine..!!

    RăspundețiȘtergere
  12. ..

    Fara fructe de mare ......nu au solzisori si aripioare.



    '(nu rumega si nu au copita despicata)°

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca te crezi destept ca ai un blog de doi lei si scrii articole ,,fabuloase,, doar pentru creierul tau de 1,5 kg ,daca iti place sa te crezi inteligent si crezi ca poti sa impresionezi prin felul tau ipocrit de a fi, inseamna ca sigur ai fost adventist si acum esti un frustrat,fie esti prost cu toata consideratia mea .
    Daca iti place sa ii critici pe altii ,dar sa nu te uiti in oglinda sa vezi ca tu de fapt esti un ciuruc si un nimic si iti permiti sa vorbesti despre altii asa ,inseamna ca ori ai delir religios si nu permiti exprimarea libera a fiecaruia fara a condamna ,ori esti prost cu toata consideratia mea .
    Daca o sa imi raspunzi la mesajul postat de mine ,inseamna ca te-am atins la coarda sensibila si esti un infatuat care nu accepta si feedback negativ ,ori esti un prost ...
    Daca in continuare persisti in starea ta de inteligent nemasurat fara de care patrimoniul tarii ar suferii stiind ca un cap mare caal tau nu ar mai produce asemenea articole ,,amuzante,, ,inseamna ca esti un narcisist scarbos.
    Daca vrei sa scrii articole de divertisment ,nu te lega de ceva sau cineva sau o entitate oarecare...Fii original ...Oricum tot ce te inconjoara e contrafacut ...Nu fii si tu un tampit contrafacut cum deja incepi sa fii ...

    RăspundețiȘtergere
  14. Sper sa imi postezi comentariul ,sa nu fii selectiv...Asta daca iti respecti blogul ...Fantasticul tau blog!

    RăspundețiȘtergere
  15. Prietne ,ti-e rusine sa publici orice parere ? halal de om esti !

    RăspundețiȘtergere
  16. Si la fel de frustrate este si" Troparul "care l-a postat pe FB..!!!
    Sinteti cu totii vai de capul vostru..!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Bine punctat...Prieten cu ghilimelele de rigoare...Stii care e problema cu de-astia ca tine ? Problema e ca te crezi Dumnezeu pe pamant ,chiar daca nici nu te regasesti pe tine si nu crezi in nimic si vrei tu sa descoperi cu creierul tau imens de 1,5 kg filosofii si idei,dar daca tot incerci sa cauti raspunsuri asa complicate adaptate pt nivelul tau superior sau daca tot iti place sa iti creezi imagini de ansamblu asupra a ceea ce inseamna viata sau Dumnezeu ,am doar o simpla intrebare .Crezi cu adevarat in ideile tale ? Ce ai fii dispus sa faci pt asta ? Sau? La ce ai renunta ca sa iti sustii ideile in continuare ?Ori ? Ai fii dispus sa mori pt vreuna din ideile tale? Dar eu cred ca tu doar te lamentezi si habar nu ai in ce crezi si esti un ratacit in propria ta viata ,incat,frustrarile iti inunda mintea si esti intr-o ceata totala...Daca esti asa bun si daca iti place sa exagerezi sau sa faci ,,glumite" ,de ce nu incerci sa schimbi tu lumea cu filosofiile tale? ca vad ca adepti ai ...Ogramada de frustrati ca tine...Fii Martin Luther modern daca tot incerci ceva...Si nu mai plagia ...Fii si tu putin original.Esti un tradator ,parerea mea si nici macar nu sunt adventist.Dar e o rusine sa pleci din mijlocul cuiva si apoi sa incepi sa vb de rau..Dar poate asta e propriul tau stil de viata.E ca si cum ai fii intr-o relatie cu cineva la care tii o perioada ,apoi sa te desparti si sa incepi sa bombani pe la spate.Asta faci tu ! Nu te obliga nimeni sa crezi in ce spun adventistii ,ei doar isi prezinta un punct de vedere .Daca nu iti place nu il impartasesti ! Si pentru cultura ta generala ,la radio daca asculti o simpla melodie si aia vorbesc de ingeri sau de Dumnezeu ...Nu numai adventistii ...Dar esti o cauza pierduta !

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonimule ...daca nu esti adventist ,de ce te freaca grija de un cult care nu ai treaba cu el ?




    RăspundețiȘtergere
  19. daca tot sunteti dornici de afirmare de ce nu alegeti alte subiecte de discutie prin care sa va demonstrati unuii la altii cat de inteligenti sunteti?

    RăspundețiȘtergere
  20. Pentru ca am prieteni adventisti si nu sunt asa cum ii descrieti voi ,sunt oameni normali si sunt mandrii cu credinta lor nu niste tradatori jegosi ca voi .Si am fost si eu de cateva ori la o biserica adventista si ce s-a vorbit pe-acolo nu a fost nicidecum spalare de creier...Dar la cat de frustrat esti ,,Vornicul din Carpati ,, ,nici nu iti dai seama cat aberezi...Asa ca de-asta ma ,,freaca grija ,,.Dar nu trebie sa fie problema ta ...Am dreptul la exprimare asa ca nu ma poti opri tu un anonim si mai mare decat mine ...

    RăspundețiȘtergere
  21. Frustratii dracului ce sunteti !!!!Daca nu va convine ceva incepeti sa strigati din gurile alea mari ...Doar ati trait in mijlocul lor si ati tacut din gura si acum ca niste eroi dupa razboi ce va afirmati ca sunteti dati din ,,cioc,,...Nesimtitii pamantului,tradatorilor!

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonimule, după cum vezi, îți public comentariile jignitoare fără nicio problemă, ca să le vadă toată lumea și să se convingă de niste chestii. Între satira mea și jignirile tale directe e o diferență ca de la cer la pământ. Dar ca să-ți răspund pe măsură la aceste comentarii, este sub demnitatea mea. Ignoranța e cel mai bun răspuns pe care îl meriți...

    RăspundețiȘtergere
  23. "frustratii dracului ce sunteti !!!!" 4 semne de exclamatie hmm asta ce inseamna, ca urli, tipi...sincer n-are rost cu niste frustrati ca noi (care cica se mai duc si la dracu) sa-ti pierzi linistea si calmul ce te caracterizeaza...continua esti pe drumul bun.





    RăspundețiȘtergere
  24. "dacă un avion naufragiază pe o insulă pustie, iar după rugăciunea comună de mulțumire supraviețuitorii organizează neapărat o colectă, e mare șansă ca ei să fie adventiști. "

    :)))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faptul ca au scapat de accident si sunt vii, este suficient , rugaciunea si colecta sunt lucruri de la sine inteles ,PENTRU A DEMONSTRA sau a depune MARTURIE

      Ștergere
  25. "dacă te-ai hotărât nu numai să nu mai mănânci carne, ci și să renunți definitiv la lapte și ouă, înseamnă că ești mai adventist decât trebuie. "

    Bro, tu nu stiai ca in gradina eden, in pomul ala de care nu aveai voie sa te atingi, cresteau: oaia, gaina, porcul, vaca, ouale si laptele????:)) De aici, ma gandesc ca ai ajuns sa concluzionezi ca fac parte sin categoria ....HRANA, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  26. cateva randuri care sa mai aduca putin echilibru
    http://ionetecatalin.wordpress.com/2012/07/27/crestinism/
    De ce sunt adventist?

    RăspundețiȘtergere
  27. Omul asta prea le stie pe toate.... sigur e adventistul despre care scrie....sigur el asa a inteles adventismul..

    RăspundețiȘtergere
  28. In ceea ce priveste galaxiile astea ... eu stiam ca pamantul face oarte din galaxia calea lactee... nu orion...

    RăspundețiȘtergere
  29. Daca macar ca ai scris numai exagerari si extrapolari interpretative, totusi te crezi inspirat , atunci cu siguranta esti Satanist .

    Iar asta ti-o scrie un Mandru de numele sau : Adventist !

    RăspundețiȘtergere
  30. Esti simpatic,ai umor,te iei de toti,exagerezi,te contrazici,faci erori...Sigur,esti un....fost adventist!Imi pare rau,nu ti-a iesit!Ca si fratiorul care a scris inainte,si eu sunt mandru ca sunt adventist!Imi pare rau de tine ca nu mai esti!

    RăspundețiȘtergere