miercuri, 20 aprilie 2011

Un fiu de Dumnezeu pentru un punct albastru?


       Imaginează-ţi că eşti pe una din nenumăratele plaje ale planetei şi iei un pumn de nisip fierbinte în mână. Poţi să numeri câte boabe de nisip ai în palmă? Desigur, nu poţi. Laşi nisipul să curgă încet printre degetele tale ca printr-o clepsidră până îţi mai rămâne un singur bob de nisip. Un fir de praf. Un punct.
    Începi şi-l freamăţi între degete şi te întrebi câte astfel de fire de nisip ar fi într-un metru cub de plajă? Dar pe toată plaja? Dar pe toate plajele din lume?? Un calcul absurd, nu-i aşa?


    Dar acum mergi cu imaginaţia mai departe. Compară firul acela de nisip, punctul acela fierbinte pe care-l ai lipit de degete cu...pământul nostru. Încearcă să vizualizezi pe el  miliardele de atomi care îl compun. Sunt lipsiţi de orice importanţă nu-i aşa? Dar dacă unul dintre acele miliarde de atomi ai fi chiar tu? TU, un suflet anonim, mic, nebăgat în seamă. Un suflet încercat, abătut, lovit,lipsit,jignit, nedreptăţit, neînţeles, neîmplinit, neapreciat.
     Ce valoare ai  TU când atomii sunt atât de mulţi pe bobul de nisip şi boabele de nisip sunt atât de multe pe o plajă iar în lumea asta sunt atâtea plaje? Nimic...eşti...PRAF!!!

        Ca un Fiu  al unui Dumnezeu veşnic să fi venit acum 2000 de ani pe bobul tău de nisip ca să-ţi spună că eşti important pentru El, este...de necrezut de...frumos. Într-unul din clipurile pe care  le ofer ca dedicaţie de paşti tuturor celor ce îmi citesc blogul, Carl Sagan PARE să aibă  dreptate când, la un moment dat, zice:
   " Planeta noastră este un fir de praf solitar în imensa oscuritate cosmică. În toată această vastă întindere întunecată nu există nici-un indiciu că ajutorul ne va veni din altă parte pentru a ne salva de noi înşine."
     Nu suntem aşadar nici pe departe centrali în univers. Sau...suntem?!? Şi dacă totuşi suntem mult mai centrali decât îndrăznim să CREDEM? Şi dacă totuşi cele 7 miliarde de atomi de pe bobul de nisip contează pentru cineva? Şi dacă totuşi TU şi eu suntem importanţi pentru cineva? Şi dacă totuşi...e adevărat?
      Nouă, acestui palid punct albastru, să se fi  dăruit pe sine acum 2000 de ani însuşi Infinitul? Hmmm, greu de crezut, nu-i aşa? ...
     Tuturor ...un paşte fericit din partea lui "Martin Luther".

6 comentarii:

 1. ..si daca..Isus a fost fiul lui Dumnezeu ( in contextul cugetarii lui Sagan ), ca un fiu al sintezei intelepciunii omenesti superioare, un produs al constientului colectiv pur, nealterat, coborat tocmai din .. cartile sfinte ?
  Caci, daca ne'a oferit ceva, a fost stiinta despre noi insine si relatiile firesti dintre noi. Despre casa tatalui sau, in afara de faptul ca are multe locasuri, nu ne'a spus nimic.
  Deci, cunostea fiinta umana in toate aspectele ei. Despre Cosmos insa nu ne'a spus mai nimic !


  Cat despre urari, multumesc. Sa te bucuri si tu! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. "Un suflet încercat, abătut, lovit,lipsit,jignit, nedreptăţit, neînţeles, neîmplinit, neapreciat."

  Nu toti oamenii se confunda cu descrierea de mai sus. Din punct de vedere religios asa ar putea fi caracterizat omul. Eu sper ca mai sunt si oameni fericiti.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu toţi se confundă cu descrierea de mai sus, e adevărat. Dar cred că eşti conştient că chiar oamenii fericiţi pot avea problemele şi Golgotele lor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Despre casa tatalui nu a spus nimic, ci doar a prezentat-o direct, in imaginea de zi cu zi, cata vreme a umblat pe pamant. Si totusi a spus ceva, de fapt a spus totul in trei cuvinte, dar nici tu si nici altii, (apropo de cei din metroul din Washington )nu au avut ochi sa vada si ureche de auzit: "nu crezi ca
  TATAL LOCUIESTE IN MINE ? "
  Nu esti de parere ca Pavel a stiut ce spune scriind evreilor : "si casa Lui suntem noi, daca...."

  RăspundețiȘtergere
 5. Mizantropescu-le, si eu naivul, credeam ca tu citesti Biblia, da comentariul asta te-a dat de gol. Pai, se poate sa spui tu ca in Biblie nu se spune nimic despre cosmos ?Ce inseamna pentru tine cuvantul COSMOS ?
  Si daca spui ca Isus ne-a oferit stiinta despre noi insine, cum a putut Pavel sa spuna , dupa ce a stat trei ani departe de lume cu El, ca "de acum nu mai cunosc pe nimeni IN FELUL LUMII "- adica dupa natura fireasca a omului
  Isus, fiu al sintezei...produs al constientului colectiv...? MA UIMESTI! De unde ai scos astfel de cugetari? Vezi sa nu faci pe lupul imbracat in piei de oi.

  RăspundețiȘtergere
 6. Martin Luther, inteleg ca ai fost dezamagit pe multe planuri de cei dragi ai tai, dar vezi ca lucrul acesta sa nu te duca la imbratisarea conceptiei mormone, contrara Cuvantului din Maleahi 2.15-16, chiar anticrista, deoarece ei propovaduiesc pe Isus Sirah, nu pe Isus Hristos. Dar, faci ce vrei, oricum ai iesit, cum spui, de sub orice influenta religioasa

  RăspundețiȘtergere